diasimoi-pou-ta-eixan-ola-kai-ptwxeusan_1.w_lΣήμερα είναι γνωστοί για την σταδιοδρομία τους στο χώρο της μουσικής, του θεάματος, της δημοσιογραφίας, των επιχειρήσεων. Κάποια στιγμή όμως έχασαν τα πάντα.

Από τον Μάρβιν Γκέι, τον Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι την… Πάμελα Άντερσον, δεκάδες διάσημοι ή διεθνείς προσωπικότητες, έχουν κηρύξει πτώχευση. Με αφορμή την πρόσφατη περίπτωση του 50 Cent – κατά κόσμο Curtis Jackson- που πριν μερικές ημέρες κήρυξε πτώχευση, δείτε μερικούς από τους πολλούς άλλους που βρίσκονται στη λίστα των… celebrity bankruptcies.

Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος λίγο έλειψε να καταστραφεί οικονομικά όταν το 1981 επένδυσε 27 εκατ. δολάρια για τα γυρίσματα της ταινίας “One From The Heart” η οποία είχε κέρδη μόνο 4 εκατ. δολάρια.

Λάρι Κινγκ

Το 1972 ο δημοσιογράφος συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής και για την ακρίβεια πως έκλεψε 5,000 δολάρια από ένα επιχειρηματικό εταίρο . Οι κατηγορίες τελικά αποσύρθηκαν, αλλά πάλεψε αρκετά χρόνια μέχρι να βρει δουλειά ξανά. Το 1978 , ο ίδιος κήρυξε πτώχευση με συνολικό χρέος 352.000 δολαρίων, έως ότου ήρθε το CNN και τον “έσωσε”.

Μάικ Τάισον

Ο πρώην πρωταθλητής του μποξ κήρυξε πτώχευση το 2003, με συνολικό χρέος 23 εκατ. δολαρίων. Τα χρέη του περιελάμβανε 9 εκατ. δολάρια για το διαζύγιο,  13, 4 εκατ. δολάρια στην εφορία και 4 εκατ. δολάρια για στις βρετανικές φορολογικές αρχές .

Μάρβιν Γκέι

Η περιουσία του Αμερικανού τραγουδιστή  Μάρβιν Γκέι εκτιμάται πως ανέρχεται στα 5 εκατ. δολάρια. Το 1976, όμως, το διαζύγιο του απ’ την Αννα Γκόρντι Γκέι τον έφερε ένα βήμα απ’ την πτώχευση. Για να μπορέσει να πληρώσει τις 600.000 δολάρια που η πρώην σύζυγος τους ήθελε ως διατροφή, της έδωσε τα δικαιώματα απ’ τις πωλήσεις του δίσκου του «Here, My Dear».Τα οικονομικά προβλήματα του τραγουδιστή – μαζί με την χρήση ουσιών – τον ακολούθησε για το υπόλοιπο της ζωής του, παρόλο που δε σταμάτησε να γράφει τραγούδια και να δίνει συναυλίες. Ο Γκέι σκοτώθηκε το 1984 , όταν ο πατέρας του τον πυροβόλησε μετά από ένα έντονο επεισόδιο.

Κιμ Μπάσιντζερ

Όταν η Κιμ Μπάσιντζερ κήρυξε πτώχευση πίσω στο 1993 , η ηθοποιός είχε μια περιουσία καθαρής αξίας της τάξης των 5,4 εκατ. δολαρίων. Ο λόγος που κήρυξε πτώχευση ήταν η συνοχής ακύρωση των γυρισμάτων της ταινίας Boxing Helena. Η εταιρεία της έκανε μήνυση για παραβίαση της σύμβασης ζητώντας της 8,1 εκατ. δολάρια και έπειτα από τρία χρόνια κατέληξαν στα 3,8 εκατ. Η ηθοποιός κατάφερε τα επόμενα χρόνια να κάνει σημαντικά βήματα στη καριέρα της και η περιουσία της σήμερα φτάνει τα 36 εκατ. δολάρια.

Σίντι Λόπερ

Η Σίντι Λόπερ πολύ πριν γίνει διάσημη έγραφε τραγούδια για το συγκρότημα Blue Angel, το οποίο όμως δε γνώρισε επιτυχία κάτι που την έφερε πολύ κοντά στην οικονομική καταστροφή το 1981. Για τα επόμενα δύο χρόνια έκανε δουλειές του ποδαριού μέχρι που έκανε το μεγάλο της ντεμπούτο και δημιούργησε μια περιουσία αξίας 30 εκατ. δολαρίων.

MC Hammer

Ο MC Hammer μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’90 και το τραγούδι του “U Can’t Touch This” είναι ένα απ’ τα πιο γνωστά τραγούδια εκείνης της δεκαετίας. Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο πλούσιους τραγουδιστές με περιουσία αξίας 36 εκατ. δολαρίων, αλλά το 1996 κήρυξε πτώχευση. Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή της Οπρα Γουίνφρι το χρέος του δεν ήταν αποτέλεσμα επιπόλαιων δαπανών, αλλά λανθασμένων κινήσεων.

Νίκολας Κέιτζ

Ο Κέιτζ κατάφερε να βγάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $150εκ. μέσα από την σπουδαία καριέρα του στον κινηματογράφο. Φαίνεται όμως πως αντιμετώπιζε κάποια πολύ σημαντικά θέματα δαπανών, καθώς και προβλήματα με τον χρηματοοικονομικό του σύμβουλο. Έτσι, το 2009, η εφορία τον «καπέλωσε» με ένα χρέος της τάξης των $6.2εκ. και πολλοί λογαριασμοί του πάγωσαν. Μετά από δικαστικές διαμάχες με τον οικονομικό διαχειριστή του (τον οποίο κατηγόρησε για απάτη) o Κέιτζ κήρυξε χρεοκοπία και μέχρι και σήμερα παλεύει με όποιον τρόπο μπορεί να ξεπληρώσει τα $14εκ. που χρωστά στο κράτος πουλώντας ό,τι σπίτι, ιδιωτικό τζετ, γιοτ, αυτοκίνητα, έργα τέχνης και κοσμήματα είχε στην κατοχή του. Επίσης, όλοι έχετε δει σε τι ταινίες παίζει τα τελευταία χρόνια. Τώρα μπορείτε να δικαιολογήσετε τις επιλογές του -περίπου.

Ντόναλντ Τραμπ

Μπορεί να κατεβαίνει για… πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τραμπ όμως έχει περάσει και λιγότερο λαμπερές στιγμές στη γεμάτη πολυτέλειες ζωή του. Ο διάσημος επιχειρηματίας έχει δηλώσει χρεοκοπία (εταιρική, όχι ιδιωτική) όχι μία, αλλά τέσσερις φορές στη ζωή του: το 1991, το 1992, το 2004 και το 2009. Ε

Ντένις Ρόντμαν

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο πρώην άσσος του ΝΒΑ είναι τόσο χρεοκοπημένος που δεν μπορεί να πληρώσει τα $800.000 της διατροφής που χρωστά στην τρίτη του γυναίκα. Ο Ρόντμαν πασχίζει επίσης ακόμα να απεξαρτηθεί από τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Λίντσεϊ Λόχαν

Το 2012 δεν ήταν μια καλή χρονιά για την Λόχαν. Η εφορία πάγωσε τις τραπεζικές της καταθέσεις εξαιτίας ενός χρέους της τάξης των $234.000 σε απλήρωτους φόρους. Ο Τσάρλι Σιν της έδωσε ένα δάνειο $100.000 το οποίο όμως δεν την έσωσε από τη χρεοκοπία.

Πάμελα Αντερσον

Η πρώην σταρ του Baywatch δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα με τα οικονομικά της. Μετά από μια ανακαίνιση που έκανε στο σπίτι της, όμως, η οποία κόστισε περίπου $1.1εκ., καθώς και κάποιους φόρους που εκκρεμούσαν προς αποπληρωμή, η Άντερσον αναγκάστηκε να κηρύξει χρεοκοπία το 2012.

 

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.