22321049_land.limghandlerHint: όχι για να τα καταστρέψουν.

Πριν λίγες ημέρες, η Αλεσάντρα Αμπρόσιο πόσταρε μία φωτογραφία στο Instagram που δείχνει την κομμώτριά της να περνάει ένα κερί από μία μεγάλη τούφα των μαλλιών της. Σ.σ: το κερί ήταν αναμμένο.

Όχι, η hair stylist δεν τρελάθηκε ούτε αποφάσισε να την εκδικηθεί εκ μέρους όλων των γυναικών που ζηλεύουν τα υπέροχα-με-τους-τέλειους-κυματισμούς μαλλιά της.

Απλά ακολουθεί την τεχνική στην οποία ορκίζονταν οι Βραζιλιάνες των 60s για να αντιμετωπίσουν τη ψαλίδα και την αφυδάτωση των μαλλιών, τη λεγόμενη Velaterapia.

 Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την τεχνική, για να αποκτήσεις λεία, ενυδατωμένα και χωρίς ψαλίδα μαλλιά, αρκεί να τα κάψεις για λίγα λεπτά με ένα κερί: τα χωρίζεις πρώτα σε πολύ λεπτές τούφες, ο κομμωτής τις στριφογυρίζει και καίει με κερί όσες τρίχες πετάνε (πρόσεχε μην το κάνεις ΠΟΤΕ μόνη σου). Απλώνει και μία μάσκα ενυδάτωσης και είσαι έτοιμη.
Η Ρενάτα Σούζα, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στο Sao Paulo τονίζει: “Οι γυναίκες εδώ στη Βραζιλία έχουν πολύ πυκνά και πλούσια μαλλιά, για αυτό και υπάρχουν τόσες πολλές τεχνικές κατά του φριζαρίσματος. Η Velaterapia ειδικά, μπορεί να σε  απαλλάξει από το φριζάρισμα, την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες”.

Η γνωστή hair expert Πένι Τζέιμς του Penny James Salon της Νέας Υόρκης προειδοποιεί: «Λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω να κρατήσεις το κερί πάνω στα μαλλιά σου, θα τα δεις να καταστρέφονται». Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να γίνει από κομμωτή που ειδικεύεται σε τέτοιες τεχνικές.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.