Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά και Βόιο || Επίσκεψη αξιολογητών της UNESCO για το ΓΕΩΠΑΡΚΟ (video)

21 Ιουλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

symandrakos geoparkoΣτην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και Κοζάνης (Βοΐο)  και ειδικότερα στην περιοχή του Βούρινου, βρέθηκαν την Δευτέρα (21/7) αξιολογητές της UNESCO για να δούνε από κοντά το ΓΕΩΠΑΡΚΟ Tethys.

Μαζί τους ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος ο οποίος αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που θα δώσει το Γεωπάρκο στον τόπο μας.

Στην camera, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη, (τους αναφέρω με την σειρά που εμφανίζονται), μιλούν ο Αντιδήμαρχος Βοϊου Λάζαρος Γκερεχτές και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ (Παράρτημα Γρεβενών) Θεμιστοκλής Λαζαρίδης, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της αξιολόγησης:

Την Τρίτη θα επισκεφθούν τον πρώην Δήμο Βεντζίων και τη Δεσκάτη ενώ την Τετάρτη θα βρεθούν στον “ορεινό όγκο” των Γρεβενών.

O Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Γρεβενών Ευάγγελος  Σημανδράκος γράφει:

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη (20 – 23/7/2015) επίσκεψη των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αξιολόγησης της υποψηφιότητας για ένταξη του Γεωπάρκου Τηθύος στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων που υποστηρίζεται από την UNESCO.
Η άμεση, ενεργός και ενθουσιώδης συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντών, εκτός από την επιτυχημένη, άψογη και με ακρίβεια υλοποίηση του προγράμματος επισκέψεων, ως ευχάριστη παρένθεση στο ζοφερό κλίμα των ημερών, έδωσε το στίγμα αποδοχής και ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας να στηριχτεί περαιτέρω το εγχείρημα του Γεωπάρκου Τηθύος.
Σε ότι μας αναλογεί, η παροχή πόρων κατ’ εφαρμογή αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι δεδομένη, παραμένει ωστόσο πρώτιστο μέλημα η προοδευτική ανάπτυξη περισσότερων συνεργειών ως παρακαταθήκη για την ευόδωση των στόχων του Γεωπάρκου.
Παρόλο που η έκβαση του αποτελέσματος της αξιολόγησης δεν είναι δεδομένη, εκτιμούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει αποδεκτό το αίτημα ένταξης το Σεπτέμβριο στα συνέδρια του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων αντίστοιχα.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, βρισκόμαστε στην αρχή μιας συνεχούς και σε βάθος χρόνου προσπάθειας που βασίζεται στη γεωλογική μοναδικότητα της περιοχής μας, η οποία επιχειρεί να τη συνδέσει με την τέχνη, την επιστήμη, όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες και να την προσφέρει ως εξαιρετικής σημασίας αναδυόμενο τουριστικό προορισμό.
Για αυτό και αξίζει να στηριχθεί από όλους.

This entry was posted on Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2015 at 20:17 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply