katselitrapezes

Εκκληση προς τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες απηύθυνε η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

«Αύριο που θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα επανέλθει η κανονικότητα, ας βοηθήσουμε όλοι την οικονομία μας. Αν βγάλουμε τα χρήματά μας από τα σεντούκια και τα σπίτια μας – όπου σε κάθε περίπτωση δεν είναι ασφαλή – και τα καταθέσουμε στις τράπεζες, θα ενισχύσουμε την ρευστότητα», δήλωσε η κ. Κατσέλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Οπως υπογράμμισε οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες, όπως εγγυάται η ΕΚΤ, τονίζοντας, ωστόσο, πως θα ήταν ισχυρότερες «αν δεν είχαν εκταμιευθεί 40 δισ. ευρώ μέσα στην τελευταία περίοδο».

«Δεν θα χρειαστεί κανένα κούρεμα καταθέσεων στο μέλλον εάν όλοι ενεργήσουμε υπεύθυνα», υποστήριξε.

Μιλώντας αργότερα στο Mega, εξήγησε πως οι καταθέτες, από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μηνός, θα μπορούν να κάνουν ανάληψη 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά.

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και από κάθε εβδομάδα τούδε και στο εξής, οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώνουν και πάλι ποσό 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.