ΦΕΤΑ ΤΥΡΙΓνωστή για τη δράση της με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η μη κυβερνητική οργάνωση Greenpeace αποδεικνύει στην πράξη ότι η λύση για τα μεταλλαγμένα είναι εφικτή, οικονομική και παραδοσιακή.

Χάρη στη χρηματοδότηση εκατοντάδων πολιτών, η Greenpeace απέδειξε στην πράξη ότι η λύση στα μεταλλαγμένα δεν είναι τελικά και τόσο ανέφικτη όσο παρουσιάζεται. Μέσα σε μόλις 1 εβδομάδα, περίπου 600 πολίτες μάζεψαν το απαραίτητο ποσό για να αγοραστούν σπόροι κτηνοτροφικού κουκιού, που μπορούν να αντικαταστήσουν την εισαγόμενη και συχνά μεταλλαγμένη σόγια στις ζωοτροφές.

Με αυτούς τους σπόρους έσπειραν ένα χωράφι 50 στρεμμάτων και απέδειξαν ότι το μόνο που χρειάζεται για να καλλιεργήσεις κτηνοτροφικά φυτά για ελληνικές ζωοτροφές, είναι θέληση.

Μετά από 7 μήνες και αφού είδαν το χωράφι να ανθίζει και τον καρπό να ωριμάζει, θέρισαν το χωράφι, συσκεύασαν τα κουκιά κι έγιναν τροφή για ζώα που θα παρήγαγαν γάλα. Με τη ζωοτροφή αυτή τράφηκαν πρόβατα και έδωσαν γάλα, από το οποίο δημιουργήθηκε γνήσια, ελληνική φέτα από ζώα που δεν έχουν τραφεί με μεταλλαγμένα.

Η φέτα αυτή θα συμπληρώσει τα γεύματα εκατοντάδων συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Από τα 500 κιλά που παράχθηκαν, 250 θα διατεθούν μέσα από τα γεύματα της ΜΚΟ Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου», και 250 μέσα από την Κοινωνική Κουζίνα, «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ο επόμενος στόχος, μετά από αυτή την επιτυχημένη δράση είναι να βρεθούν και άλλα χωράφια που θα καλλιεργηθούν με κτηνοτροφικά φυτά και να συμβάλλουν όλοι ώστε να γίνει η χώρα και πάλι παραγωγική, με τρόπο μάλιστα που στηρίζει την οικονομία και προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία μας.

Αν θέλετε κι εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια, κάντε «κλικ» εδώ και δείτε πώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.