Δεν θα δοθούν την Πέμπτη, τελικά, οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεωνΤη δυνατότητα να προχωρήσουν έως τις 21 Ιουλίου σε μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων στα μηχανογραφικά δελτία, έδωσε  στους 100 χιλιάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε νέο απλούστερο σύστημα εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών στις σχολές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, χθες, έληξε η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ωστόσο, βάσει των σχετικών διατάξεων μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, επιτρέπεται η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, ορίζεται προθεσμία έως και την Τρίτη 21/7/2015, μέσα στην οποία υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να ζητήσουν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων. Δηλαδή, με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση οι υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν μόνο να διαγραφεί κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους και όχι να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ή να προσθέσουν νέες προτιμήσεις.

Οσον αφορά στην υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να υποβάλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Η μορφή της υπεύθυνης δήλωσης είναι αναρτημένη και μπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) και θα πρέπει μέχρι και την Τρίτη 21/7/2015 (ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) να αποσταλεί α) και με ΦΑΞ στον αριθμό 210-3442098 και β) με ταχυμεταφορά (courier), στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων Τμήμα Α’, Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ΤΚ 15180, γραφείο 0082.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία.

Μ. ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.