o-sugxwrianos-tou-santam-pou-egdune-tous-ellines.w_lΠώς, ο Γιάννης Παπαδάκης, καταγόμενος από το ίδιο χωριό με τον… Σαντάμ Χουσεΐν «δάγκωνε» ευκολόπιστους πολίτες. Ολη η δράση του και το κόλπο των 15 εκατ. ευρώ.

Ο «Γιάννης Παπαδάκης», ο… διάσημος χρηματιστής, ο σύμβουλος επενδύσεων, ο συνεργάτης τραπεζικών ιδρυμάτων, ο ειδικός στις προβλέψεις «Στοιχήματος» και τυχερών παιχνιδιών, ο 44χρονος «φαντομάς» απατεώνας από το Ιράκ, την τελευταία 5ετία έχει εξαπατήσει δεκάδες επιχειρηματίες των νοτίων προαστίων, των Κυκλάδων και της Κρήτης αποσπώντας χρηματικά ποσά που, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, ανέρχονται στα 15.000.000 ευρώ.

«Μπορώ να πείσω τον οποιονδήποτε» είπε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που κατόρθωσαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην περιοχή του Μοσχάτου. Με επώνυμα κουστούμια, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και των νοτίων προαστίων, με άπταιστα ελληνικά πλεύριζε, κυρίως γυναίκες, με κάποιες από τις οποίες ανέπτυσσε και ερωτικό δεσμό, και με την απαράμιλλη πειθώ του κατόρθωνε να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, από 100.000 έως 500.000 ευρώ, υποσχόμενος τεράστιες αποδόσεις. Ουσιαστικά όμως ανακύκλωνε τα δικά τους χρήματα. Για παράδειγμα από ένα θύμα που είχε αποσπάσει 100.000 ευρώ, κάθε μήνα του έδινε χρηματικά ποσά από 3.000 έως 5.000 ευρώ, τα οποία απέδιδε σε «κέρδη» των επενδύσεών τους.

Με αυτόν τον τρόπο ενίσχυε την αξιοπιστία του και προσέλκυε και νέα θύματα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ήδη θυμάτων του, που είχαν… θαμπωθεί από το εύκολο κέρδος των συγγενών ή φίλων. Αρχικά προσέγγιζε υποψήφια θύματα με κάποια οικονομική επιφάνεια, τα οποία τον οδηγούσαν σε άλλα με μικρότερη, που έφθαναν σε σημείο, να πωλούν κοσμήματα, αυτοκίνητα, οικόπεδα, να δανείζονται από συγγενείς τους προκειμένου να επενδύσουν στον «Γιάννη Παπαδάκη», συντοπίτη του Σαντάμ Χουσείν, από το Τικρίτ του Ιράκ. Ο «φαντομάς» απλά άφηνε μία από τις δεκάδες πλαστές κάρτες του με τις ανύπαρκτες ιδιότητές του. Πολλές φορές ο 44χρονος, αυτοσχεδίαζε, όπως για παράδειγμα όταν διαπίστωνε ότι κάποια από τα υποψήφια θύματα του, είχαν πάθος με τον τζόγο, υποσχόταν… πονταρίσματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με σίγουρο κέρδος!

Μία κοπέλα, που είχε πέσει στα «δίχτυα» του, του είχε δώσει 300.000 ευρώ, ενώ είχε πείσει και συγγενείς της, που του έδωσαν επιπλέον 300.000 ευρώ. Όταν κατάλαβε την απάτη με δάκρυα στα μάτια απευθύνθηκε στους αστυνομικούς, θεωρώντας τον εαυτό της υπεύθυνο για την απώλεια των χρημάτων των συγγενών της. Η δράση του είχε επεκταθεί στη Νάξο και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου «δάγκωσε» πολλούς αγρότες, ξενοδόχους και επιχειρηματίες των περιοχών, αποσπώντας σταδιακά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την εξαπάτηση 13 πολιτών, από τους οποίους απέσπασε περισσότερο από 1.000.000 ευρώ. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής έχουν προβεί σε αίτημα για την έκδοση διάταξης από τον Εισαγγελέα, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του και τα στοιχεία με τα οποία παρουσιαζόταν στα θύματά του. Από αυτή τη διαδικασία, οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα πολλαπλασιαστεί, ενώ και τα ποσά που απέσπασε θα φθάσουν σε δυσθεώρητο ύψος.

Εξακριβώθηκε επίσης, ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσαν επτά εντάλματα σύλληψης για το ίδιο αδίκημα από Νάξο και Ηράκλειο Κρήτης. Ο «Γιάννης Παπαδάκης» με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.