organwmeno-sxedio-emprismou-tou-umittou_2.w_lΟργανωμένο σχέδιο εμπρησμού καταγγέλλουν Δήμαρχοι και κάτοικοι της περιοχής. Ακούστηκαν εκρήξεις από γκαζάκια. Πύρινη λαίλαπα σε πολλά μέτωπα.

Σχέδιο εμπρησμού του Υμηττού και καταγγελίες για εκρήξεις τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που ξέσπασε η πυρκαγιά στις 12:30 το μεσημέρι στη συμβολή Κισσού και Ίριδος στο Βύρωνα!

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και δήμαρχοι αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε ταυτοχρόνως σε τουλάχιστον 2 – 3 σημεία στον Καρέα ανάμεσα στο νεκροταφείο και τη λεωφόρο Κατεχάκη και ότι μόλις ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα, ακούγονταν διαρκώς στην περιοχή εκρήξεις. «Πρόκειται σίγουρα για εμπρησμό. Μέσα σε μόλις 5 λεπτά ακούστηκαν 4-5 εκρήξεις στην περιοχή», είπε ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, μιλώντας τον ΣΚΑΪ.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, από την πλευρά του καταγγέλλει ότι οι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, καθώς το μέτωπο του μαίνεται στην Αργυρούπολη τείνει να ενωθεί με το μέτωπο του Κορωπίου και του Κουβαρά.

Η φωτιά του Κορωπίου ξέσπασε κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, από την οδό Τσακάλωφ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αν οι άνεμοι συνεχιστούν με την ίδια κατεύθυνση, τα δύο μέτωπα θα γίνουν ένα.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, δήλωσε εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ «100% σίγουρος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, κι όχι μόνο στον Υμηττό». Προσέθεσε ότι ο ίδιος, καθώς βρισκόταν στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, άκουσε «τουλάχιστον 3 εκρήξεις σε σημεία που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους πάνω από 300 μέτρα».

«Αυτό που βλέπω μοιάζει να είναι υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στις μεγάλες πυρκαγιές σε Αττική, Λακωνία και άλλες περιοχές.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.