epairne-ti-suntaksi-tis-nekris-manas-tou-epi-6-xronia.w_lΑπό την ημέρα του θανάτου της μητέρας του έως και τον Ιούνιο του 2015 πήγαινε σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και με τη χρήση του πληρεξουσίου κατέθετε ψευδή έγγραφα.

Ο 50χρονος άνδρας από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι και τις 31 Ιουνίου 2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή της, που συνολικά ανέρχεται στα 130.000 ευρώ.

Για έξι χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μάνας του.

Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο της μητέρας του προς αυτόν, με το οποίο τον διόριζε αντιπρόσωπο και αντίκλητό της, προκειμένου να προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη επ’ ονόματι της και να λαμβάνει την σύνταξη της.

Επίσης, από την ημέρα του θανάτου της μητέρας του έως και τον Ιούνιο του 2015, επανειλημμένα πήγαινε σε Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και με τη χρήση του πληρεξουσίου κατέθετε ψευδή έγγραφα (υπεύθυνες δηλώσεις και δικαιολογητικά κ.λπ.).

Στη συνέχεια, όταν από το ταμείο του ΙΚΑ πιστωνόταν η σύνταξη στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, προέβαινε στη μεταφορά των χρημάτων σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ ενημερώθηκε το ΙΚΑ για τη διακοπή της σύνταξης.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.