Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βρέθηκε ο θησαυρός του Κάπτεν Κιντ στη Μαδαγασκάρη; Τι έδειξε η έρευνα

16 Ιουλίου, 2015 by Σταματίνα

anthrakes-o-thisauros-tou-kapten-kint-sti-madagaskari.w_lH UNESCO ανακοίνωσε ότι ο εξερευνητής Μπάρι Κλίφορντ που πίστευε ότι βρήκε τον θησαυρό, στην πραγματικότητα βρήκε μόνο τα απομεινάρια ενός παλιού λιμανιού.

Πρόωρος αποδείχτηκε ο ενθουσιασμός για την ανακάλυψη του θησαυρού του θρυλικού πειρατή Ουίλιαμ Κιντ στα ανοιχτά της Μαδαγασκάρης, καθώς η UNESCO ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός εξερευνητής Μπάρι Κλίφορντ που είχε κάνει την ανακοίνωση αυτή πριν από δύο μήνες στην πραγματικότητα βρήκε μόνο τα απομεινάρια ενός παλιού… λιμανιού.

Η μυστηριώδης ράβδος

«Αυτό που θεωρήθηκε ως ναυάγιο του πλοίου του πειρατή Κιντ διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα είναι ότι απέμεινε από τον παλιό εξοπλισμό του λιμανιού στο νησί Σεντ Μαρί» αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες της UNESCO στην έκθεσή τους, τονίζοντας ότι δεν βρέθηκε το κουφάρι του πειρατικού «Αντβέντσουρ Γκάλεϊ».

Πριν από δύο μήνες ο αρχαιολόγος και εξερευνητής Μπάρι Κλίφορντ είχε ανακοινώσει επίσης ότι βρήκε στη θαλάσσια περιοχή του Σεντ Μαρί μια ράβδο ασημιού βάρους 50 κιλών. Ωστόσο ο διεθνής οργανισμός υπογραμμίζει ότι σίγουρα δεν ανήκει σε κανέναν «πειρατικό θησαυρό» αφού η ράβδος αυτή είναι κατασκευασμένη κατά 95% από μολύβι.

Επί τέσσερις ημέρες μια επταμελής ομάδα αποτελούμενη από δύτες, αρχαιολόγους, συντηρητές έργων τέχνης και φωτογράφους εξερεύνησε τον βυθό του Ιλό Μαντάμ, του μικρού εμπορικού λιμανιού του νησιού Σεντ Μαρί, στα ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Αν και δεν εντόπισαν το πλοίο του Κάπτεν Κιντ, οι ειδικοί βρήκαν «πολλά ιστορικά πλοία» σε σχετικά καλή κατάσταση, η μελέτη των οποίων παρουσιάζει “σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον”.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για μια ανακάλυψη του Μπάρι Κλίφορντ. Πέρσι, ο εξερευνητής είχε ανακοινώσει ότι βρήκε τη θρυλική Σάντα Μαρία του Χριστόφορου Κολόμβου στα ανοιχτά της Αϊτής, αλλά διαψεύστηκε και πάλι από την UNESCO.

thetoc

This entry was posted on Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2015 at 17:44 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply