prasino-sapouni Οι παλιές νοικοκυρές δεν έκαναν χωρίς αυτό και οι παππούδες μας επαινούσαν τις ιδιότητές του. Ο λόγος για το πράσινο σαπούνι που πρέπει να ξαναθυμηθούμε!

Στο άκουσμα της λέξης «πράσινο σαπούνι», το μυαλό μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω. Και όμως, το μυστικό ομορφιάς μιας παλιότερης γενιάς επιστρέφει, καθώς οι ιδιότητές του, σε συνδυασμό με τη χαμηλή του τιμή, το καθιστούν «υπερόπλο» στα χέρια μας.

Για λαμπερά πατώματα
Ξεχάστε τα γεμάτα χημικά καθαριστικά πατώματος που κοστίζουν μια περιουσία. Καθαρίστε το σπίτι εύκολα και οικονομικά με πράσινο σαπούνι. Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 3 κουταλιές τριμμένο πράσινο σαπούνι και θα έχετε στη στιγμή ένα πάμφθηνο και υγιεινό καθαριστικό.

Για πεντακάθαρα τζάμια
Το παραπάνω καθαριστικό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα τζάμια. Με ένα πανάκι βουτάμε στο διάλυμα και καθαρίζουμε τα τζάμια. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με νερό και τα τζάμια μας είναι λαμπερά και πεντακάθαρα.

Και για το πλυντήριο
Αν θέλετε τα ρούχα σας να ξαναβρούν τη χαμένη τους λάμψη και να ζωηρέψουν τα χρώματά τους, γεμίστε τη μπανιέρα με νερό, ρίξτε λίγο διάλυμα πράσινου σαπουνιού και αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Θα γίνουν σαν καινούργια!

Πράσινο σαπούνι για το λούσιμο
Οι γιαγιάδες μας ορκίζονταν για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Βρέξτε τα μαλλιά σας και λούστε τα με πράσινο σαπούνι μία φορά στις 15 ημέρες. Θα αποκτήσουν μεταξένια απαλότητα, λάμψη και υγεία.

Αλλά και ξύρισμα!
Για τους λάτρεις της παράδοσης, το ξύρισμα με ξυραφάκι και πράσινο σαπούνι είναι κάτι παραπάνω από μια ιεροτελεστία! Το δέρμα σας θα γίνει λείο και απαλό, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Λίπασμα για τα φυτά σας
Το πράσινο σαπούνι λειτουργεί ιδανικά και ως λίπασμα για τις γλάστρες μας. Σε διάλυμα από νερό, βάζουμε 2-3 κουταλιές από τριμμένο σαπούνι και με αυτό ψεκάζουμε 2 φορές την εβδομάδα τα φυτά μας. Η μελίγκρα θα εξαφανιστεί και τα φυτά μας θα ξανανιώσουν!

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.