istoriki-sumfwnia-gia-ta-purinika-tou-iran.w_lΙστορική συμφωνία Δύσης – Ιράν για την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις έφθασαν σε ιστορική συμφωνία για την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

“Ολη αυτή η σκληρή δουλειά απέδωσε και φθάσαμε σε συμφωνία. Ο θεός ας ευλογεί τον λαό μας”, δήλωσε στο Reuters ιρανός διπλωμάτης που δεν κατονομάζεται. Ακόμη ένας ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας, ενώ το ίδιο συνέβη και με δυτική πηγή που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία.
Η συνεδρίαση της ολομέλειας των υπουργών Εξωτερικών του Ιράν και των έξι χωρών διεξάχθει στη Βιένη εχτές στις 10.30 τοπική ώρα (11.30 ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.