i-trapeziki-argia-auksise-tis-listeies--tis-diarrikseis.w_lΗ τραπεζική αργία γέμισε τα χρηματοκιβώτια και αύξησε διαρρήξεις και ληστείες.

Η τραπεζική αργία που οδηγεί τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην αποταμίευση των εσόδων τους σε ταμεία, χρηματοκιβώτια και «κρυψώνες» τους, προκαλεί αύξηση διαρρήξεων και ληστειών με στόχο αυτές τις εισπράξεις.

Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο ιδιοκτήτης σούπερ-μάρκετ κρεάτων στον Κηφισό κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι έπεσε θύμα διάρρηξης. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, στις 03:40 τα ξημερώματα άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία του κρεοπωλείου του, στη λεωφόρο Κηφισού 112 και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του καταστήματος το χρηματοκιβώτιο με τις εισπράξεις των τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η λεία κυμαίνεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Στο ίδιο σούπερ-μάρκετ κρεάτων είχε και τον Αύγουστο του 2014 σημειωθεί αιματηρή ληστεία κατά την οποία είχε τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά αστυνομικών ο ένας από τους δύο δράστες της ληστείας.

Στόχος και η Εθνική Λυρική Σκηνή

Την περασμένη Τετάρτη, στόχος ληστών έγινε και το λογιστήριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη Στοά Πεσματζόγλου, επί της οδού Πανεπιστημίου 39. Το περιστατικό κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το περασμένο Σάββατο, οπότε διέρρευσε στον Τύπο υποχρεώνοντας τη διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Από το περιεχόμενό της προκύπτει ότι η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 07:30 το πρωί της Τετάρτης από ένα άτομο που αφαίρεσε από το ταμείο 11.000 ευρώ. Η ταμίας που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στα γραφεία της Λυρικής τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αντίστοιχα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής ληστεία με λεία πάνω 5.000 ευρώ σημειώθηκε στο σούπερ-μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη Νέα Χαλκηδόνα, ενώ θεαματικές διαρρήξεις σημειώθηκαν πρόσφατα σε σούπερ-μάρκετ «Γαλαξίας» και ένα τουριστικό γραφείο στο Μενίδι.

Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες προσέκρουσαν με Ι.Χ. στην πρόσοψη του σούπερ-μάρκετ και αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα χρηματοκιβώτιο με τις εισπράξεις των τελευταίων ημερών.

Αντίστοιχα, άγνωστοι αφαίρεσαν από τουριστικό γραφείο χρηματοκιβώτιο που περιείχε, σύμφωνα με την 52χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, 15.000 ευρώ. Τέλος, θύματα ληστειών έπεσαν, το Σάββατο πεζοί σε Κολωνό και Μαρούσι. Στην πρώτη περίπτωση ένα άτομο επιτέθηκε σε 82χρονο στην είσοδο του σπιτιού του στον Κολωνό και αφού τον χτύπησε του απέσπασε πορτοφόλι με 55 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση θύμα ληστείας έπεσε 31χρονος στην οδό Αγ. Νικολάου 21 στο Μαρούσι.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.