Επί πολλές ώρες προσπαθούσαν να μαζέψουν χρυσές λίρες, χρησιμοποιώντας χάλκινα σύρματα

bergesΝα «ψαρέψουν» χρυσές λίρες με δυο… χάλκινα σύρματα προσπαθούσαν δυο επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που είχαν βγει για κυνήγι θησαυρών σε μια δασική περιοχή της Δράμας, αλλά βρήκαν… χειροπέδες αφού οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πληροφορίες σχετικά με την παράνομη δραστηριότητά τους.

Μετά από πολύωρες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κάτω Νευροκοπίου εντόπισαν μέσα στο δάσος τους δράστες ηλικίας 50 και 58 χρόνων και τους συνέλαβαν. Εκτός από τα χάλκινα σύρματα που είχαν μαζί τους, στο Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει στην περιοχή βρέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων και τρία σκαπτικά εργαλεία τα οποία κατασχέθηκαν.

Όπως αναφέρει το protothemα.gr, οι δράστες είχαν και παλιότερα λογαριασμούς με την δικαιοσύνη, αφού ο 58χρονος είχε συλληφθεί ξανά για λαθρανασκαφές και αναζήτηση θησαυρών, ενώ σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση. Και οι δυο παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.