Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέντε αναλυτές λένε για τη συμφωνία: Ντροπιαστική για τον Τσίπρα -Ερώτημα πώς θα περάσει από τη Βουλή

13 Ιουλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

tsipras tsakalotosΤη στιγμή που οι καταπονημένοι ηγέτες της Ευρωζώνης ανακοίνωναν με ανακούφιση την επίτευξη συμφωνίας, οι αγορές αντιδρούσαν άμεσα και θετικά στα καλά νέα. Είναι, τελικά, καλά;

Πέντε αναλυτές κορυφαίων εταιρειών της αγοράς αναλύουν στο βρετανικό Citi, τι ακριβώς σημαίναι αυτή η συμφωνία και γιατί δεν πρέπει κανείς να σπεύδει να πανηγυρίσει.

Λένε συγκεκριμένα:

  • Τζιμ Λίβις (M&G Investments): «Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη τη ψήφιση της συμφωνίας ως δεδομένη από την ελληνική Βουλή. Και τούτο διότι έρχεται σε αντίθεση με το αυτά που πιστεύει το κόμμα του Τσίπρα και με το αποτέλεσμα του πρόσφατος δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
  • Κρις Μποτσάμπ (επικεφαλής οικονομολόγος της IG): «Η σκληρή δουλειά δεν έχει τελειώσει. Η συμφωνία πρέπει να περάσει από τα εθνικά κοινοβούλια. Ειδικά το ελληνικό και το γερμανικό δεν ξέρουμε τι θα αποφανθούν».
  • Δανάη Κυριακοπούλου (επικεφαλής οικονομολόγος του Centre for Economics and Business Research): «Απομένει να δούμε τι θα γίνει με τον τραπεζικό τομέα. Αν και συμφωνήθηκε μια γέφυρα, οι τράπεζες έχουν σημειώσει τεράστιες απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες. Πρέπει να δούμε την αντίδραση της ΕΚΤ ως προς τον ELA. Ενδέχεται να τον κρατήσει σταθερό μέχρι να ψηφιστούν τα πρώτα μέτρα».
  • Ναϊμ Ασλάμ (επικεφαλής αναλυτής της AvaTrade): «Το ερώτημα είναι αν αυτή ήταν η καλύτερη συμφωνία που παραδόθηκε στην Ελλάδα αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Η απάντηση είναι σίγουρα: ”Όχι”. Πρόκειται για καθαρή ντροπή για τον Τσίπρα που έκανε τους Έλληνες να υποφέρουν έξι μήνες».
  • Άλεξ Έντουαρντς (UKForex): «Μπορεί να έχουμε συμφωνία, αλλά οι επενδυτές σκέφτονται ήδη τι θα συμβεί στη συνέχεια. Μπορεί οι πολιτικοί να συγχαίρουν ο ένας τον άλλο, ωστόσο οι αγορές θα χρειαστούν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία. Εξακολουθούν να υπάρχουν επενδυτές που θέτουν εν αμφιβόλλω τη μεσοπρόθεσμη παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Οι επενδυτές προσέχουν πάρα πολύ τις τοποθετήσεις τους, καθώς αναμένουν τι θα ψηφίσει η ελληνική Βουλή, αν και πιστεύουμε πως τελικά η συμφωνία θα ψηφιστεί. Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερη αστάθεια τις επόμενες ημέρες».


iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2015 at 15:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply