otan-o-papas-fragkiskos-allakse-amfia-se-fast-fount.w_lΤο ταξίδι του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στη Βολιβία είναι γεμάτο απρόοπτα. Το «σφιχτό» πρόγραμμα, το Burger King, η συγγνώμη στους αυτόχθονες Ινδιάνους.

Ο (Αργεντινός στην καταγωγή) Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται τη Βολιβία.

Και μεταξύ άλλων πολλών -όπως τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Έβο Μοράλες και βεβαίως, με πιστούς- ο Πάπας είχε στο πρόγραμμα του την τέλεση θείας λειτουργίας στην πλατεία του Χριστού του Λυτρωτή στη Σάντα Κρους.

Όμως, ο χρόνος έτρεχε… ανελέητα. Οπότε, αντί να επιστρέψει στο κατάλυμα του, επέλεξε, πιθανώς για οικονομία χρόνου και δυνάμεων, να αλλάξει άμφια σε ένα κλειστό φαστ-φουντ.

Μπήκε λοιπόν, στο Burger King στην πλατεία, άλλαξε και συνέχισε το πρόγραμμα του -την τέλεση της θείας λειτουργίας.
Ο ιδιοκτήτης δεν έχασε την ευκαιρία, έσπευσε να κάνει ευχαριστήρια ανάρτηση στο fb του καταστήματος, συνοδευόμενη από την ανάλογη φωτογραφία…

Η συγγνώμη στους αυτόχθονες Ινδιάνους

Σε μια από τις πιο παθιασμένες ομιλίες του, ο Φραγκίσκος ζήτησε συγχώρεση για τις αμαρτίες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη συμπεριφορά της απέναντι στους αυτόχθονες Ινδιάνουςκατά τη διάρκεια αυτού που αποκάλεσε την «υποτιθέμενη κατάκτηση της Αμερικής».

Αναφερόμενος στα λόγια ενός επισκόπου του 4ου αιώνα, είπε ότι το ανεξέλεκτο κυνήγι χρημάτων, ο άκρατος καπιταλισμός ήταν «η κόπρος του διαβόλου» και πρόσθεσε ότι οι φτωχές χώρες δεν θα πρέπει να καταλήγουν να είναι προμηθευτές πρώτων υλών και φτηνών εργατικών χεριών για τις εξελιγμένες χώρες.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απηύθυνε το λόγο του στους συμμετέχοντες στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λαϊκών Κινημάτων, έναν διεθνή οργανισμό που φέρνει σε επαφή οργανισμούς για ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, όπως οι φτωχοί, οι άνεργοι και χωρικοί που έχουν απωλέσει τη γη τους.

Το πρώτο συνέδριο, πέρυσι, είχε φιλοξενηθεί στο Βατικανό.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.