ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ 28 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΟΪΜΠΛΕ - ΜΕΡΚΕΛΕλπίζουμε ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε λεπτομερείς, ικανοποιητικές προτάσεις από την Ελλάδα, ώστε το γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι ακόμη δεν υπάρχει η βάση για διαπραγματεύσεις και νέο πρόγραμμα μέσω ESM και απέκλεισε ως παράνομο το κούρεμα του χρέους.

Δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για να αρχίσει η διαδικασία για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του ΕΣΜ δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής .

Λάβαμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλλει προτάσεις που θα βασίζονται στον ΕΣΜ , ανέφερε η καγκελάριος.

Εμείς από γερμανικής πλευράς, τόνισε , θα πρέπει να υποβάλλουμε τις προτάσεις στην Μπούντεσταγκ για να λάβουμε εντολή για διαπραγματεύσεις.

Το δημοψήφισμα μπορεί να ενίσχυσε την ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι απαιτήσεις των υπολοίπων 18 χωρών της ευρωζώνης έχουν αλλάξει και έχουν γίνει σαφέστερες, επισήμανε η κ. Μέρκελ.

Όσον αφορά τη σύνοδο των 28 της Κυριακής ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι υπάρχουν χώρες που δεν ανήκουν στη ευρωζώνη οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση και επειδή είμαστε μια οικογένεια συμφωνήσαμε να λάβουμε αποφάσεις από κοινού, είπε η κ. Μέρκελ

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει μέχρι την Πέμπτη ένα λεπτομερές πρόγραμμα και η πρόκληση για τη σύνοδο της Κυριακής είναι να εξετάσουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Μπορούμε να έχουμε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση αν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι ικανοποιητικές και υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.