ΚΑΛΕΣΜΑ 

οχιΓρεβενιώτισσες/τες

  Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του.

Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, και τις αντεργατικές«μεταρρυθμίσεις».
Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το ζουρλομανδύα του ευρώ.
Απάντησε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ, των αγορών και των τραπεζιτών, των εργοδοτικών εκβιασμών και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ.
Έστειλε στα σκουπίδια την οικονομική τρομοκρατία, τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και την προδοτική στάση πολλών κατ’όνομα εργατικών συνδικάτων.
Απαίτησε μια καλύτερη ζωή κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, ένα δρόμο ρήξης κι όχι μια πορεία υποταγής.
   Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στο λαό και την ετυμηγορία του και έσπευσε να καθίσει στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού.Και όχι μόνο αυτό. Προχωρά σε μια νέα διαπραγμάτευση και προσανατολίζεται σε μια νέα συμφωνία με τους «θεσμούς» (δηλαδή την τρόικα), που θα έχει αντιλαϊκό και μνημονιακό χαρακτήρα και θα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση  από τις ανάγκες των εργαζομένων και από την ψήφο τους στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.                                                                                                  

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Οφείλουμε να συζητήσουμε και να κάνουμε κτήμα μας τα απαραίτητα λαϊκά αιτήματα-βήματα τα οποία θα μας θωρακίσουν απέναντι στους εκβρασμούς του τραπεζικού συστήματος, των ευρωπαϊκών “θεσμών”, εσωτερικών και εξωτερικών μνημονιολάγνων και της μανιακής τρομοκρατίας και θα μας απεγκλωβίσουν από το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής, τα ψευτοδιλήμματα και έναν φαύλο κύκλο δανείων και σκληρής λιτότητας στα πλαίσια μιας δομικής κρίσης χρέους.

Αιτήματα γύρω απ την εθνικοποίηση των τραπεζών και την έκδοση εθνικού νομίσματος, η διαγραφή του χρέους και η έξοδος απ την Ε.Ε. ως πάγια αιτήματα και διεκδικήσεις του κινήματος τα τελευταία χρόνια της κρίσης έρχονται στο προσκήνιο πιο επίκαιρα από ποτέ και καλούμαστε να τα επεξεργαστούμε να τα εγκολπώσουμε και να έρθουμε αντιμέτωποι με τις αντιφάσεις μας.

Έχουμε ευθύνη να κάνουμε αυτό το ρεύμα αυθόρμητης ανυπακοής σε συλλογικό αγώνα και συνειδητή πολιτική πράξη. Να οργανωθούμε και να διατρανώσουμε το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα στους χώρους εργασίας και τους κοινωνικούς μας χώρους πέρα από λογικές ανάθεσης και φυγόπονου αναχωρητισμού.

Η Ανοιχτή Επιτροπή για το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ καλεί τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που δώσαμε μαζί τη μάχη του δημοψηφίσματος, στους πολίτες που έσπασαν τη τρομοκρατία και ύψωσαν το ανάστημα τους, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τις πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της συνέχειας του ΟΧΙ, τον κόσμο της εργασίας και της αγροτιάς, τους ανέργους και την πρωτοπόρα νεολαία, να συνεχίσουμε τον δρόμο του αγώνα μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας.

Στο δίλημμα ρήξη ή υποταγή που μας βάζουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πρέπει να υπερασπιστούμε εκείνες τις τομές που θα μας φέρουν σε πλεονεκτική θέση υπεράσπισης των ταξικών μας συμφερόντων, των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ..

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-7-2015  8:00 μμ  ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΕΒΩΝΩΝ  για το μήνυμα και το περιεχόμενο του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ και την ανάληψη πρωτοβουλιών.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ “AGORA” ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ            

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.