mega_LARGE_t_53761_1363722_type12250Σαφή θέση εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας το πρωί στην Ευρωβουλή και τοποθετούμενος σχετικά με τις σημερινές συζητήσεις στις Βρυξέλλες που θα ακολουθήσουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά πρέπει να μπει ο εγωισμός σε δεύτερη μοίρα και πως όπως και πριν θα συνεχίσει να θεωρεί μέχρι τέλους και είναι και το αίτημα και η βούλησή του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

“Είμαι κατά ενός Grexit”, είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που είτε ανοιχτά είτε όχι είναι υπέρ αυτού.

Επισήμανε ότι η Κομισιόν θα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε οι διαπραγματεύσει να επανεκκινήσουν αναρωτώμενος τι είδους ένωση θα ήταν αυτή εάν απότομα σταματούσε τις συζητήσεις. “Τότε θα βαδίζαμε στη διάλυση της Ευρώπης”, σημείωσε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι λυπάται που η ελληνική αντιπροσωπεία εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις γιατί όπως είπε στην Ευρώπη οφείλει κάποιος να διαπραγματεύεται μέχρι τέλους, η Ελλάδα δεν το έκανε και αυτό είχε σοβαρές επιπτώσεις.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι πρέπει όλοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να βρεθεί λύση, για την οποία όμως είπε ότι δεν θα προκύψει σήμερα γιατί θα ήταν μια απλουστευμένη λύση και αυτό που χρειάζεται είναι μέσω της αλληλοκατανόησης να διορθωθεί η κατάσταση.

Στάθηκε πάντως στην ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι ρητορικές κορώνες και είπε ότι δεν δέχεται οι εκπρόσωποι των θεσμών να αποκαλούνται τρομοκράτες.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής επισήμανε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων και σημείωσε ότι την καταλαβαίνει προσθέτοντας όμως ότι ετέθη ένα ερώτημα που δεν μπορεί να τίθεται.

Είπαν όχι οι Έλληνες σημείωσε για ένα κείμενο των θεσμών που είχε ήδη ξεπεραστεί κατά πολύ κάτι που ανέφερε ότι το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση. “Σήμερα το απόγευμα θα τον καλέσω να μου εξηγήσει τι σημαίνει η ψήφος γιατί το ερώτημα είχε ξεπεραστεί και το ξέρουν όλοι όσοι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις”, τόνισε.

Υποστήριξε ότι το όχι δεν ήταν όχι στην Ευρώπη άρα δεν μπορεί να είναι και όχι στις προτάσεις των θεσμών γιατί όπως είπε αυτές οι προτάσεις δεν υπάρχουν και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας”.

Ο κ. Γιούνκερ είπε καταληκτικά ότι πρέπει οι Έλληνες να εξηγήσουν ποιες είναι οι απόψεις τους σε αυτή την περίπλοκη καταστάση, επαναλαμβάνοντας ότι τόσο η Κομισιόν όσο και ο πρόεδρός της είναι διατεθειμένοι να κάνουν ο, τι είναι δυνατόν ώστε εντός αποδεκτών ορίων να καταλήξουν σε συμφωνία.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.