neo-logismiko-entopizei-uliko-paidikis-pornografias.w_lΕιδικό λογισμικό που αποκαλύπτει την ταυτότητα ανήλικων θυμάτων και των παιδόφιλων που έχουν πορνογραφικό υλικό, απέκτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Ειδικό λογισμικό που αποκαλύπτει την ταυτότητα ανήλικων θυμάτων, τα οποία απεικονίζονται σε υλικό παιδικής πορνογραφίας και κυρίως των παιδόφιλων που το κατέχουν και το διακινούν, απέκτησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παράλληλα με την απόκτηση πρόσβασης στη σχετική βάση δεδομένων της Ιντερπόλ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί μπορούν πλέον μέσα από φωτογραφίες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας, που εντοπίζουν στην κατοχή κατηγορουμένων, να βρίσκουν, σε μεγάλα ποσοστά, την ταυτότητα των θυμάτων που απεικονίζονται στο αηδιαστικό υλικό αλλά και των παιδόφιλων που το διακινούν.

Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα αναγνώρισης-ταυτοποίησης θυμάτων και δραστών, το οποίο μέσω συγκριτικών εξετάσεων ταυτοποιεί τα ηλεκτρονικά ίχνη φωτογραφιών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ενδεχομένως έχουν εξιχνιαστεί οι υποθέσεις και έχουν ταυτοποιηθεί δράστες και θύματα. Επτά αξιωματικοί της Δίωξης, εκπαιδεύτηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και πιστοποιήθηκαν από την Ιντερπόλ για τον χειρισμό του.

Συλλήψεις και δικογραφίες

Με αυτή τη διαδικασία, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών με την κωδική ονομασία «RINA», συνελήφθησαν ένας 32χρονος ιδιωτικός υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη και ένας 38χρονος άνεργος φοιτητής στον Βόλο, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων ηλικίας 24, 30, 37 και 50 ετών.

Αδιανόητο πορνογραφικό υλικό

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην κατοχή του άνεργου φοιτητή, για πρώτη φορά στη χώρα μας εντοπίστηκε υλικό πορνογραφίες, που απεικόνιζε μωρά 2 μηνών! Οι δύο συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους 4 terabyte σκληρότατου υλικού παιδικής πορνογραφίας. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί Η/Υ, έξι εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι σχηματισθείσες για την υπόθεση δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθούν αρμοδίως.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.