Θα ολοκληρωθούν εντός του 2016 – Σε έναν χρόνο το κυρίως έργο
tap ΤΑΡ
Αρχίζει η κατασκευή και οι εργασίες σε οδικούς άξονες και γέφυρες σε όλη τη διαδρομή του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) στην Αλβανία, όπως ανακοινώθηκε χθες Παρασκευή, από τους υπεύθυνους στα Τίρανα.

Τα έργα αφορούν περί τα 100 χιλιόμετρα δρόμου κατά μήκος της όδευσης του αγωγού και την κατασκευή τριών νέων γεφυρών και έργων αποκατάστασης πάνω από 40 υφιστάμενων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2016, ενώ η κατασκευή του κυρίως έργου του αγωγού θα αρχίσουν το καλοκαίρι του 2016.

Επ’ ευκαιρία του γεγονότος τελέστηκαν μάλιστα εγκαίνια κοντά στην πόλη Τσοροβόντα, παρόντος του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, του υπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας και του γενικού διευθυντή της TAP AG Ίαν Μπράντσοου. Στις ομιλίες τους οι κυβερνητικοί παράγοντες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση για το πόσο σημαντικό είναι το έργο για την Αλβανία, μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα, η οποία αναμένεται έχει θετικό αντίκτυπο στον τομέα της ενέργειας.

Ο γενικός διευθυντής του TAP στην ομιλία του ανέφερε ότι ο Διαδρατικός Αγωγός σκοπεύει να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Κασπία μέσω σύγχρονων εγκαταστάσεων στις αρχές του 2020. Χαρακτήρισε μάλιστα κρίσιμες για το έργο τις οδούς πρόσβασης και τις γέφυρες στην Αλβανία, προσθέτοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι μηδενικές βλάβες στις κοινότητες απ’ όπου θα περάσει και ελάχιστες παρεμβάσεις στο περιβάλλον.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.