15-anthrwpoi-pou-eginan-pamploutoi-apo-ta-40-mexri-ta-96_6.w_lΥπάρχει όριο ηλικίας στην επιτυχία; Δείτε 15 ανθρώπους που έκαναν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα από τα 40 μέχρι τα 96 και τα κατάφεραν μια χαρά!Διαβάζουμε συνεχώς για παιδιά που έγιναν εκατομμυριούχοι από τα 6 τους χρόνια, για μαθητές που έγιναν πάμπλουτοι ενώ πήγαιναν στο γυμνάσιο ή για 20ρηδες που παράτησαν τις σπουδές τους, ακολούθησαν μια επιχειρηματική ιδέα και έγιναν εκατομμυριούχοι μέχρι τα 30.

Ωστόσο, υπάρχει όριο ηλικίας στην επιτυχία;

Αν ανήκετε σε αυτούς που τα γενέθλιά τους προκαλούν θλίψη γιατί αναλογίζονται ότι πέρασε ακόμα ένας χρόνος και τα όνειρά του να πετύχουν κάτι σημαντικό στη ζωή τους όλο και ξεθωριάζουν, μην το βάζετε κάτω.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιτυχημένων ανθρώπων από διάφορους χώρους που αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε αν πλησιάζετε ή έχετε ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα 40 και ακόμα δεν έχετε καταφέρει να υλοποιήσετε τα όνειρά σας. Υπάρχει πολύς χρόνος, περισσότερος από ότι φαντάζεστε…

Δείτε παρακάτω μερικούς ανθρώπους που η καριέρα τους ξεκίνησε μετά τα 40. Από τη διάσημη σχεδιάστρια μόδας Vera Wang, η οποία μπήκε στον χώρο της μόδας στα 40 μέχρι τον συγγραφέα Χάρι Μπερνστάιν, ο οποίος έχει συγγράψει αμέτρητα βιβλία τα οποία είχαν απορριφθεί, μέχρι να κάνει την πρώτη μεγάλη του επιτυχία σε ηλικία 96 ετών!

 Ντόναλντ Φίσερ

Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν 40 ετών, χωρίς καμία απολύτως εμπειρία στο λιανικό εμπόριο, όταν ο ίδιος και η σύζυγός του, Ντορίς, άνοιξαν το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο, το 1969. Σύντομα τα ρούχα GAP έγιναν συνώνυμα της μόδας και σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ειδών ένδυσης στον κόσμο.

Ντόναλντ Φίσερ
Ντόναλντ Φίσερ

Vera Wang

Η Vera Wang ήταν αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και δημοσιογράφος πριν την είσοδό της στον χώρο της μόδας στην ηλικία των 40 ετών. Σήμερα είναι μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας στον κόσμο.

Vera Wang
Vera Wang

Γκάρι Χέβιν

Ο Γκάρι Χέβιν ήταν 40 ετών, όταν άνοιξε το πρώτο γυμναστήριο Curves το 1992, το οποίο εξελίχθηκε σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αλυσίδες franchise της δεκαετίας του ’90.

Γκάρι Χέβιν
Γκάρι Χέβιν

Σάμιουελ Τζάκσον

Ο Σάμιουελ Τζάκσον είχε μπει στον χώρο του Χόλιγουντ αλλά εμφανιζόταν μόνο σε μικρούς ρόλους μέχρι να πάρει τον ρόλο που τον απογείωσε στην ηλικία των 43 ετών, στην ταινία του Σπάικ Λι “Jungle Fever” το 1991.

Σάμιουελ Τζάκσον
Σάμιουελ Τζάκσον

Σαμ Γουόλτον

Ο Σαμ Γουόλτον είχε μια σχετικά επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του λιανεμπορίου στη δεκαετία του ’20 και του ’30 του, αλλά το μονοπάτι προς την αστρονομική του επιτυχία ξεκίνησε στην ηλικία των 44 ετών, όταν ίδρυσε το πρώτο WalMart στο Ρότζερς, στο Αρκάνσας, το 1962.

Σαμ Γουόλτον
Σαμ Γουόλτον

Χένρι Φορντ

Ο Χένρι Φορντ, δημιούργησε το επαναστατικό μοντέλο T, σε ηλικία 45 ετών, το 1908.

Χένρι Φορντ
Χένρι Φορντ

Κάρολος Δαρβίνος

Ο Κάρολος Δαρβίνος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην αφάνεια, μέχρι το 1859 οπότε και δημοσίευσε σε ηλικία 50 ετώντο έργο του «Η Καταγωγή των Ειδών», το οποίο όχι μόνο τον έκανε διάσημο αλλά άλλαξε την επιστημονική κοινότητα για πάντα.

Κάρολος Δαρβίνος
Κάρολος Δαρβίνος

Μπέτι Γουάιτ

Η Μπέτι Γουάιτ είναι μια από τις πιο βραβευμένες κωμικούς ηθοποιούς στην ιστορία, αλλά η καριέρα της δεν άρχισε να απογειώνεται πριν τα 51 της χρόνια, όταν έπαιξε στο “The Mary Tyler Moore Show” το 1973.

Μπέτι Γουάιτ
Μπέτι Γουάιτ

Taikichiro Mori

Ο Taikichiro Mori ήταν ακαδημαϊκός ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει στον κλάδο των ακινήτων σε ηλικία 51 ετών, όταν ίδρυσε την εταιρεία «Mori Building Company». Η λαμπρή αυτή επενδυτική κίνηση τον ανέδειξε ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο το 1992, με την περιουσία του να ανέρχεται σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ray Kroc

Ο Ray Kroc πέρασε τα νιάτα του ως πωλητής συσκευών milkshake πριν αγοράσει τη μικρή αλυσίδα εστιατορίων McDonald ‘s στην ηλικία των 52, το 1954. Και την οποία εξέλιξε στην μεγαλύτερη αλυσίδα fast-food στον κόσμο!

Ray Kroc
Ray Kroc

Laura Ingalls Wilder

Η Laura Ingalls Wilder πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της γράφοντας αυτοβιογραφικές ιστορίες με τη βοήθεια της μορφωμένης κόρης της, της Rose.

Δημοσίευσε το πρώτο βιβλίο της σειράς «Μικρό Σπίτι» σε ηλικία 65 ετών, το 1932. Σύντομα τα βιβλία της έγιναν κλασικά λογοτεχνικά έργα για παιδιά ενώ πάνω τους βασίστηκε η πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «το Μικρό σπίτι στο λιβάδι».

Laura Ingalls
Laura Ingalls

Harland Sanders

Ο Harland Sanders, γνωστός ως συνταγματάρχης Sanders, ήταν 62 ετών όταν ανέπτυξε με τη μέθοδο της δικαιόχρησης τα Kentucky Fried Chicken, το 1952. Πούλησε την επιχείρηση 12 χρόνια αργότερα, σε τιμή 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Harland Sanders
Harland Sanders

Χάρι Μπερνστάιν

Ο Χάρι Μπερνστάιν πέρασε μια ζωή γράφοντας στην αφάνεια, αλλά τελικά έγινε διάσημος στα 96 του, για το βιβλίο του «Τhe Invisible Wall: A Love Story That Broke Barriers».

Χαρι Μπερνστάιν
Χαρι Μπερνστάιν

Δάφνη Σελφ

Και φυσικά, η Δάφνη Σελφ η οποία εργαζόταν ως μοντέλο από τα 20 και τελικά έγινε διάσημη και η καριέρα της απογειώθηκε όταν πάτησε τα 70 και σήμερα στα 86 της, συνεχίζει να εργάζεται ως μοντέλο!

Τελικά, η επιτυχία δεν έχει όριο ηλικίας …

 

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.