mega_LARGE_t_53761_1362998_type12250Αν η πρόταση των δανειστών ερχόταν στη Βουλή, θα έπεφτε η κυβέρνηση, δήλωσε ο

αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είχαμε ένα πακέτο που δεν το πιστεύουμε. Είχαμε μια επιλογή να έρθει στη Βουλή και να μην περάσει. Κατά την άποψή μου δεν περνούσε από το ΣΥΡΙΖΑ αυτό και από την κυβέρνηση και όχι επειδή είναι κολλημένοι οι συριζαίοι ή του ΑΝΕΛ. Επειδή δεν βγαίνει. Άρα θα έπεφτε αυτή η κυβέρνηση… και θα είχαμε τρεις εβδομάδες εκλογές που είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχειριστείς και το bank holiday παρά πέντε εργάσιμες. Άρα είχαμε την επιλογή να πάμε σε δημοψήφισμα όπου στο δημοψήφισμα θα ήταν μόνο οκτώ μέρες για να αποφανθεί ο λαός”.

Αναφερόμενος στη διαφορά με τους δανειστές για το χρέος σημείωσε: “Εμείς τους είπαμε ότι δεν μπορούμε να υπογράψουμε κάτι που λέει ‘υπογράψτε εσείς κι αν είστε καλά παιδιά τον Οκτώβριο θα ξαναδούμε το θέμα του χρέους'”, ενώ επισήμανε ότι στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων υπήρχε διαφορά στις εργασιακές σχέσεις και συγκεκριμένα στην άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να “κουρευτούν” οι καταθέσεις από την Δευτέρα απάντησε “όχι”, ενώ εκτίμησε ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ δεν θα πάει στην σκληρή γραμμή μέχρι να βρεθεί συμφωνία.

“Μέχρι τώρα ο κ. Ντράγκι έχει δώσει χώρο και στις προηγούμενες συζητήσεις. Δεν έχει για παράδειγμα αυξήσει το haircut. Θεωρώ ότι αν έχει βγει ένα δημοψήφισμα δεν θα δώσει 2-3 μέρες για να μπορούν να συζητήσουν;”, σημείωσε.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.