Ερευνώνται καταγγελίες μετά το δημοσίευμα του «Βήματος»

astynomikoi - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ«Έφοδο» στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για το σκάνδαλο με τα οδοιπορικά και τις άλλες ύποπτες ενέργειες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί όλα τα παραστατικά της ΠΟΑΣΥ -έχει αλλάξει προεδρείο τις τελευταίες ημέρες- όπως και τα πορίσματα εσωτερικών οικονομικών ελέγχων τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον έχουν κληθεί να καταθέσουν άτομα που σχετίζονται με τους εσωτερικούς οικονομικούς ελέγχους στο κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της Αστυνομίας.

Αφορμή για την έρευνα είναι καταγγελίες και στοιχεία που έχουν δοθεί από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» στις 14 Ιουνίου με τίτλο «Αστυνομικοί με μισθό αρχηγού».

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν, τουλάχιστον 10-12 μέλη του 27μελούς ΔΣ της ΠΟΑΣΥ τα οποία εμφανίζονται να υπηρετούν τυπικά στην επαρχία πληρώνονταν επί σειρά ετών εκτός από τον μισθό τους επιπλέον (και παρατύπως) από 200 ως 300 ευρώ κάθε εβδομάδα. Ο λόγος ήταν για να έρχονται υποτίθεται από την πόλη εργασίας (έκαναν βεβαίως χρήση της νόμιμης «συνδικαλιστικής αδείας» τους και τυπικά συμμετείχαν στις εργασίες του συνδικαλιστικού σωματείου στην Αθήνα) στην πρωτεύουσα. Ακόμη έπαιρναν καθημερινά μεγαλά ποσά για μετακινήσεις τους στην επαρχία, πολλές από τις οποίες φέρεται να ήταν «εικονικές» και χωρίς αιτιολόγηση.

Συνεκτιμήθηκαν επίσης έγγραφα από έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής που είχε ελέγξει τα παραστατικά της ΠΟΑΣΥ για την περίοδο 10 Ιουνίου 2012 – 31 Δεκεμβρίου 2012 και στην οποία παρουσιαζόταν το παράδοξο ορισμένοι από τους ελεγκτές να αναφέρουν ότι «ελέγχθηκαν όλα τα παραστατικά και βρέθηκαν χωρίς πρόβλημα» και αλλοι ότι «δεν τους παρουσιάστηκε κανένα παραστατικό και όλες οι συναλλαγές ήταν προβληματικές».

Επιπλέον για τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγεται έλεγχος από το ΣΔΟΕ σχετικά με τη χρήση περίπου 800.000 ευρώ από τον Μάρτιο του 2008 ως το τέλος εκείνου του έτους και ενώ είχε λήξει η θητεία του τότε διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, το οποίο διαχειριζόταν παρατύπως μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.