xwmenidisoute-i-xounta-den-tha-ethete-tetoio-dimopsifisma.w_lΑν η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρώ θα καταστεί δορυφόρος της Τουρκίας. Δεν θέλω να παραδώσω στην κόρη μου μια χώρα χειρότερη απ’ αυτή που παρέλαβα. Ο Χωμενίδης στο TheTOC.
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος επανεξετάζει σε συζήτησή του με το TheTOC ο Χρήστος Χωμενίδης και αποφαίνεται: «Ούτε η Χούντα δεν θα τα έκανε αυτά. Η Χούντα είχε δύο ψηφοδέλτια»

– Κύριε Χωμενίδη, τι θα ψηφίσετε στο επερχόμενο δημοψήφισμα;

«Θα ψηφίσω Ναι»

Σε περίπτωση που επικρατήσει το Οχι οι θεσμοί δεν θα ερχόντουσαν ξανά ποτέ στο τραπέζι των συνομιλιών
– Για ποιο λόγο;

«Καταρχάς, αν εξετάσουμε το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αντιληφθούμε πάρα πολύ καλά ότι το ερώτημα είναι έωλο. Μας ζητούν να δεχτούμε ή να απορρίψουμε μια πρόταση η οποία έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα, έχει ήδη αποσυρθεί εδώ και μέρες. Μας δίνουν περιθώριο μόνο 6 ημερών να σκεφθούμε κι ενώ η Ελλάδα γύρω μας καταρρέει. Αυτό που είναι παραπάνω από σαφές είναι ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το Όχι οι θεσμοί δεν θα ερχόντουσαν ξανά ποτέ στο τραπέζι των συνομιλιών, η Ελλάδα θα βρισκόταν σε κατάσταση απείρως χειρότερη απ’ ότι είναι σήμερα – απομονωμένη, πάμπτωχη, καταχρεωμένη, σε μια κοινωνία που θα κατέρρεε με ρυθμούς ραγδαίους και βέβαια έρμαιη σε κάθε δυνατή χώρα της περιοχής».

Δεν θέλω να φαντάζομαι την ερχόμενη Δευτέρα. Θέλω να τη φτιάξουμε όλοι μαζί ψηφίζοντας Ναι
– Τι σας ανησυχεί περισσότερο;

«Το είπα ξανά και πριν από μερικές μέρες ότι η μοίρα της Ελλάδας αν βρεθεί εκτός ευρώ και άρα σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι να καταστεί δορυφόρος της Τουρκίας. Εγώ δεν θέλω να παραδώσω στην κόρη μου μια χώρα χειρότερη απ’ αυτή που παρέλαβα».

– Γενικά είστε υπέρ των δημοψηφισμάτων;

«Μα αυτό δεν είναι δημοψήφισμα – είναι παρωδία. Και με ένα ψηφοδέλτιο που είναι το μισό στα αγγλικά με μια λάθος μετάφραση – δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε αλλά η μετάφραση του αγγλικού κειμένου στα ελληνικά είναι λάθος – και προτάσσουν το Οχι πάνω από το Ναι. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά… Η Χούντα είχε δύο ψηφοδέλτια».

Με ανησυχεί ότι αυτοί οι ολίγιστοι άνθρωποι κρατούν το τιμόνι και ελπίζω ότι θα παραδώσουν την εξουσία το συντομότερο
– Σε τι ελπίζετε;

«Παρ’ ότι με ανησυχεί το γεγονός ότι αυτοί οι ολίγιστοι άνθρωποι εξακολουθούν να κρατούν το τιμόνι, ελπίζω ότι θα παραδώσουν την εξουσία το συντομότερο δυνατό»

– Πως φαντάζεστε την Δευτέρα;

«Δεν θέλω να τη φαντάζομαι. Θέλω να τη φτιάξουμε όλοι μαζί ψηφίζοντας Ναι»

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.