Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κάθε μέρα χάνονται 50.000 κρατήσεις – Από τον εσωτερικό τουρισμό οι κρατήσεις έχουν μηδενισθεί
ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα, μεταξύ άλλων και στον Τουρισμό, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες και για τις εξαγωγές. 
Τα προβλήματα είναι η έλλειψη ρευστότητας για αγορά προμηθειών, η απαίτηση μερίδας προμηθευτών να πληρώνουν με μετρητά, η αδυναμία αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό, ο ορατός κίνδυνος ελλείψεων βασικών αγαθών.

Το μεγαλύτερο «χτύπημα» έχουν δεχτεί τα ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ οικρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίωντων Ελλήνων ταξιδιωτών για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου εμφανίζει πτώση έως 50%.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, αποκάλυψε, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ότι κάθε μέρα δεν μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων 50.000 κρατήσεις από το εξωτερικό εξαιτίας των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων για τη χώρα.

Με δεδομένο ότι αυτές οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, αποτελούν το 20% επί του συνόλου μέσα στη χρονιά, το πλήγμα θα είναι ισχυρό για τον ελληνικό τουρισμό με προφανείς επιπτώσεις και στην απασχόληση αν χαθούν οριστικά οι εν λόγω κρατήσεις για τη χώρα μας.

Παράλληλα, αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ακυρώσεων, με το μεγαλύτερο κύμα να καταγράφεται σε ξενοδοχειακές μονάδες της Αθήνας.

Ο εσωτερικός τουρισμός στο ναδίρ

Από τον εσωτερικό τουρισμό οι κρατήσεις έχουν σχεδόν μηδενισθεί. 

Παράλληλα, κομβικής σημασίας χαρακτηρίζει την ενεργοποίηση του Συστήματος Target 2 στις τράπεζες προκειμένου να διευκολυνθούν οι συναλλαγές με το εξωτερικό και να προχωρήσουν οι απαραίτητες εισαγωγές αγαθών για τη λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων των καταλυμάτων της χώρας.

Ο κ. Ανδρεάδης προειδοποιεί ότι τα αποθέματα για σειρά τροφίμων και ποτών αρκούν για την ικανοποίηση των αναγκών των καταλυμάτων το αργότερο έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες, η Travelplanet 24  και η airtickets, οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων των Ελλήνων ταξιδιωτών για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου εμφανίζουν πτώση έως και 50%.

Τα τεράστια προβλήματα

Στο μεταξύ, πληθώρα ερωτημάτων δέχτηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην τηλεφωνική γραμμή 214-214-1000, η οποία λειτούργησε για την ενημέρωση των τουριστικών επαγγελματιών σε σχέση με επιχειρησιακά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Τα προβλήματα, μεταξύ άλλων εντοπίζονται στην έλλειψη ρευστότητας για την αγορά προμηθειών, στην απαίτηση μερίδας προμηθευτών να πληρώνουν με μετρητά, στην αδυναμία αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό και στον ορατό κίνδυνο  ελλείψεων βασικών αγαθών.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.