Καταγραφή6Την Τετάρτη 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά το 3ο Κυνήγι Θησαυρού.

Στις  5.30 μ.μ. συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας οι διοργανωτές του παιχνιδιού, τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Ορίζοντες» Γρεβενών με τους εθελοντές που συνέβαλαν ενεργά τόσο στο σχεδιασμό του όσο και στην υλοποίηση. Εκεί δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες και περιμέναμε τις ομάδες των εφήβων που άρχισαν να καταφτάνουν από τις 18.30.

Καταγραφή5

Καταγραφή4

Καταγραφή3

Συμμετείχαν επτά ομάδες: το «Κομβόι», οι «Freedom», oι «Επιζήσαντες», τα «Τρελοκόριτσα», οι «Positives 1», οι «Positives 2» και οι «Ατρόμητες».

Η εκκίνηση δόθηκε στις 19.00 μμ. όπου η κάθε ομάδα πήρε τον πρώτο γρίφο που θα την οδηγούσε στο πρώτο τους σημείο. Για να προχωρήσουν από το ένα σημείο στο άλλο θα έπρεπε να λύσουν ένα γρίφο και να περάσουν μια δοκιμασία.
Καταγραφή2

Καταγραφή1
Συνολικά έλυσαν οχτώ(8) γρίφους, και πέρασαν από τα παρακάτω σημεία:
Ιερά Μητρόπολη: Τους υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελος … ο οποίος τους μίλησε για τη δύναμη της ενότητας, της συνεργασίας , της αλληλεγγύης ως βάση για μια καλύτερη κοινωνία αλλά και για τη σημαντικότητα των ατομικών επιλογών και τον καθορισμό στόχων με κριτήριο τις πραγματικές τους ανάγκες, επιθυμίες και όνειρα.

«Γλυκός Βασίλης»: Τους υποδέχτηκε ο γλυκός Βρίβος και αφού τους εξήγησε πως φτιάχνεται ο γρεβενιώτικος χαλβάς, τους έβαλε να δοκιμάσουν λουκούμια όπου έπρεπε να καταλάβουν και να διακρίνουν τις γεύσεις.

Βιβλιοθήκη: Εκεί περίμεναν οι τρείς βιβλιοθηκονόμοι, έδωσαν στα παιδιά το ποίημα Ιθάκη του Καβάφη , στο οποίο έλειπαν λέξεις που εκείνα θα έπρεπε να το συμπληρώσουν. Κάποια παιδιά της ομάδας συμπλήρωναν όσα ήξεραν ενώ τα υπόλοιπα ξεχύθηκαν στα ράφια προκειμένου να βρουν το βιβλίο που θα τους βοηθούσε.

Ρολόι: Το ΚΔΑΠ Γρεβενών έφερε ένα αναπηρικό αμαξίδιο με το οποίο έπρεπε να γίνει η διαδρομή: πλατεία Ελευθερίας-πλατεία Αιμιλιανού και πίσω. Έτσι τα παιδιά με βιωματικό τρόπο μπόρεσαν να κατανοήσουν τις δυσκολίες τις οποίες κατέγραψαν στη συνέχεια με σημαντικότερες: τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και οι κάδοι απορριμμάτων στις ράμπες των πεζοδρομίων, η έλλειψη σεβασμού από διερχόμενους οδηγούς (δεν σταματούσαν για να περάσει το αμαξίδιο), τα εμπόδια γύρω από τα καταστήματα(καρέκλες), οι λακκούβες, τα σκαλοπάτια, τα περίεργα βλέμματα των ανθρώπων…

Λαχαναγορά: Ο Σύλλογος Μουσικών με κιθάρες και μπουζούκια υποδέχθηκε μελωδικά τις ομάδες και τους «υπέβαλε» στη δοκιμασία του τραγουδιού και του χορού!
Πάρκο Βαρβάρας: Στο σημείο αυτό δόθηκαν πραγματικά μαθήματα ζωής! Η Eλληνική Ομάδα Διάσωσης(παράρτημα Γρεβενών) τους έδειξε την τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης .

Καταγραφή7
Φιλόζωοι: Ακολουθώντας την οδηγία «Στο δρόμο σου για τις αποστολές με έχεις δει πολλές φορές, τα πατήματά μου βρες, δως μου λιχουδιές, «κάτσε κάτω» πες, βάλε το χέρι σου και βρες πάνω μου αυτό που θες» οδηγήθηκαν στο σημείο που βρισκόταν ένα μέλος της φιλοζωικής με το χαριτωμένο σκύλο, τον Πράσινο, τον οποίο έπρεπε να χαϊδέψουν και να ταΐσουν.

Και στο τελευταίο σημείο , στο Αρχηγείο τους περίμενε η τελευταία δοκιμασία: ένα πάζλ ! Τώρα πια έπρεπε να καθίσουν, να ηρεμήσουν , να συνεργαστούν , να επιστρατεύσουν υπομονή και συγκέντρωση. Στις 22.00 σήμανε η λήξη του παιχνιδιού καθώς η νύχτα είχε προχωρήσει, οι ομάδες είχαν κουραστεί πια και οι λάμπες της πλατείας δεν επαρκούσαν.
Έτσι νικήτρια ομάδα ανακηρύχτηκε αυτή που κατάφερε να ενώσει τα περισσότερα κομμάτια του πάζλ!
Νικήτριες ομάδες:
1η «Επιζήσαντες»
2η «Freedom»
3η Possitiveς

Πέρα από τη νίκη και τα δώρα η αίσθηση που μας άφησε το παιχνίδι σε όσους το ζήσαμε από κοντά ήταν μοναδική: ομάδες εφήβων να τρέχουν μέσα στην πόλη, πολίτες να αναρωτιούνται τι συμβαίνει ( κάποιοι μάλιστα στην πορεία αφού κατάλαβαν ότι πρόκειται για παιχνίδι προσπαθούσαν να αποκαλύψουν τα σημεία: «εκεί από κάτω είναι!») , τα παιδιά στην προσπάθειά τους να λύσουν τους γρίφους έμπαιναν στα μαγαζιά για να βρουν Η/Υ ή για να ρωτήσουν τους θαμώνες κάτι που θα τους βοηθούσε να λύσουν το γρίφο , σταματούσαν περαστικούς, έπαιρναν τηλέφωνα σε γιαγιάδες, παππούδες, γονείς, συγγενείς..
Ξαφνικά σε συνθήκη παιχνιδιού ανατράπηκαν πολλά στερεότυπα: μιλάμε σε αγνώστους, χορεύουμε και τραγουδάμε ,ζητάμε βοήθεια, κανείς δεν μας την αρνείται, ίσα-ίσα πολλοί χαίρονται να την προσφέρουν.

Καταγραφή8

Ίσως το πιο σημαντικό μήνυμα που πήραμε και δώσαμε από όλη τη διοργάνωση του παιχνιδιού είναι ότι για να στήσουμε γεγονότα, για να περάσουμε καλά, να νιώσουμε κοντά ο ένας στον άλλο δεν χρειάζονται απαραίτητα μεγάλες διοργανώσεις και πολλά χρήματα, αλλά χρειάζεται συνεργασία, στήριξη, αλληλοβοήθεια, επικοινωνία, αυτοοργάνωση και καλή διάθεση! Μήπως αυτά άραγε χρειαζόμαστε για να κάνουμε την καθημερινότητά μας καλύτερη;

Για το σχεδιασμό και τη διοργάνωση του παιχνιδιού θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους δούλεψαν, συνεργάστηκαν, προσέφεραν και έγιναν φίλοι μας :

– Τους εθελοντές: Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο, Ευθύμη Παπαθεοδώρου, Γιώτα, Μάνια Καψή, Αντώνη Σβολιαντόπουλο που έτρεξαν μαζί με τα παιδιά !

– Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Γρεβενών), το Σύλλογο Μουσικών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ και τους εργαζόμενους στο ΚΔΑΠ Γρεβενών, την Ιερά Μητρόπολη, το Γλυκό Βασίλη, τη Βιβλιοθήκη Γρεβενών, τη Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών που περίμεναν στα σημεία τις ομάδες!

– Τους χορηγούς: Γκουντρομίχο Ηρακλή, Διανέλο Τόλη, Χρήστο Ντάγκα για τα δώρα, Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο για την εκτύπωση αφίσας και Νταγκούμα Γιώργο για το κιόσκι.

– Την Τροχαία Γρεβενών , το ΕΚΑΒ και το Δήμο Γρεβενών

Και πάνω από όλα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ !!!!!!!
…………ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.