nsa-kataskopia-se-olant-sapen-sarkozi-moskobisi.w_lΣτον κατάλογο των προσώπων οι επικοινωνίες των οποίων υποκλέπτονταν από την NSA στη Γαλλία συμπεριλαμβάνονται οι τρεις τελευταίοι πρόεδροι της χώρας.
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε δύο υπουργούς Οικονομίας της Γαλλίας και ασκούσε οικονομική κατασκοπεία σε βάρος της Γαλλίας επί σειρά ετών, σύμφωνα με πολλά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του ιστοτόπου WikiLeaks και δημοσίευσαν χθες βράδυ, η Libération και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Médiapart.

Η NSA επιδιδόταν σε «μαζικής κλίμακας οικονομική κατασκοπεία σε βάρος της Γαλλίας». Το δημοσίευμα επικαλείται πέντε αμερικανικές παρουσιάσεις στοιχείων που είχαν υποκλαπεί από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και δημοσιοποιεί το WikiLeaks.
Οι τρεις τελευταίοι πρόεδροι της Γαλλίας

«Πολλές πολιτικές προσωπικότητες και ανώτεροι Γάλλοι δημόσιοι λειτουργοί παρακολουθούνταν τα τελευταία χρόνια», αναφέρουν τα δύο ΜΜΕ, που αναφέρουν τα ονόματα του σημερινού Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, υπουργού Οικονομίας του προέδρου Φρανσουά Ολάντ από τον Μάιο του 2012 ως τον Αύγουστο του 2014, αλλά και του Φρανσουά Μπαρουέν, υπουργού Οικονομικών και κατόπιν Οικονομίας του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί από τον Μάρτιο του 2010 ως τον Μάιο του 2012.

Στον κατάλογο των προσωπικοτήτων οι επικοινωνίες των οποίων υποκλέπτονταν από την NSA στη Γαλλία συμπεριλαμβάνονται οι τρεις τελευταίοι πρόεδροι της χώρας -Φρανσουά Ολάντ, Νικολά Σαρκοζί, Ζακ Σιράκ- σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του WikiLeaks που δημοσίευσαν τα ίδια μέσα την περασμένη Τετάρτη.

Ο Médiapart τονίζει ότι η NSA επιδιδόταν σε «μαζικής κλίμακας οικονομική κατασκοπεία σε βάρος της Γαλλίας», επικαλούμενος πέντε αμερικανικές παρουσιάσεις στοιχείων που είχαν υποκλαπεί από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και δημοσιοποιεί ο WikiLeaks.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο η NSA κατασκόπευε «περίπου 100» μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων όσες είναι στον CAC40.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.