ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
αστικα

Δωρεάν θα είναι -από σήμερα κάποια στιγμή ή το αργότερο αύριο- όλες οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα μέχρι και την άλλη Δευτέρα και για όσο διάστημα διαρκεί η τραπεζική αργία είπε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Έχουμε πάρει μια απόφαση χθες, όσο είναι σε αργία οι τράπεζες να διευκολούνουμε όσο μπορούμε περισσότερο τους πολίτες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν πάρα πολλά μέτρα ένα από αυτά θα είναι μετά τη νομοθετική ρύθμιση αυτού του θέματος εάν προλάβουμε σήμερα ή αύριο και λόγω των διαδικασιών που υπάρχουν να υπάρχουν δωρεάν συγκοινωνίες από τις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουμε στην Αθήνα“, τόνισε.

Υπογράμμισε ότι δεν ισχύει έχει άμεση εφαρμογή η απόφαση καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλαμβάνει αυτό το μέτρο με ψήφιση από τη Βουλή, αλλά όπως είπε ο υπουργός θα ισχύει “μέσα στη μέρα ή αύριο το αργότερο“.

Και διευκρίνισε περαιτέρω ότι η απόφαση αφορά στη μετακίνηση τόσο με λεωφορεία και τραμ όσο και με το μετρό και τρόλεϊ.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και τα ΚΤΕΛ. Μιλώντας για το κόστος της απόφασης είπε ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιβάρυνση “σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στις αστικές συγκοινωνίες” και το προσδιόρισε στα 4-5 εκατομμύρια για την τρέχουσα εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.