Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θετικό πρότυπο οι εργαζόμενες μητέρες για τα παιδιά τους

29 Ιουνίου, 2015 by Σταματίνα

miteraΜπορεί οι εργαζόμενες μητέρες να έχουν συχνά ενοχές για την απουσία τους από την οικογένεια, όμως μια νέα έρευνα αναφέρει πως αποτελούν θετικό πρότυπο για τα παιδιά τους.
Μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard, με στοιχεία από 24 χώρες, επιβεβαίωσε αυτό που ήδη υποψιαζόμασταν, πως οι εργαζόμενες μητέρες δηλαδή επηρεάζουν θετικά τη μελλοντική ανάπτυξη των παιδιών τους.
Εργαζόμενη μαμά, επιτυχημένα παιδιά
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στον Guardian αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενες μητέρες πιστεύουν πως τα παιδιά τους θα επηρεαστούν αρνητικά λόγω της απουσίας τους από το σπίτι, συμβαίνει μάλλον το αντίθετο, καθώς τα παιδιά τους μελλοντικά μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα την επαγγελματική τους πορεία χάρη στο επιτυχημένο πρότυπο της μητέρας τους.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε πως κατά μέσο όρο οι κόρες εργαζόμενων γυναικών έχουν 4% υψηλότερες απολαβές από τα κορίτσια τα οποία μεγάλωσαν με τις μητέρες στο σπίτι τους. Παράλληλα, προέκυψε ότι έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλάβουν διοικητικές θέσεις. Ειδικότερα, μία στις τρεις κόρες εργαζόμενων μαμάδων απέκτησε θέση υψηλής ευθύνης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην άλλη κατηγορία ήταν μόλις 25%.

Η θέση της γυναίκας επηρεάζει τα παιδιά
Τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι τα παιδιά εργαζόμενων γυναικών έχουν πιο φιλελεύθερες απόψεις έναντι των γυναικών στο χώρο εργασίας και πως οι γιοι εργαζόμενων μητέρων αναλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο στην ανατροφή των παιδιών και στο νοικοκυριό.
Και όπως αναφέρουν οι ερευνητές: «τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν παρηγοριά για τις γυναίκες που δεν εγκαταλείπουν τη δουλειά τους κι ένα μήνυμα για αυτές που δεν το κάνουν πως θα πρέπει να σκεφτούν διεξοδικά το ρόλο που έχουν στο νοικοκυριό τους και πως αυτός θα διαμορφώσει την αντίληψη των παιδιών τους για την έννοια γυναίκα και μητέρα».

clickatlife

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2015 at 20:31 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply