Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Λευκός Οίκος έγινε πολύχρωμος για τους Gay γάμους

28 Ιουνίου, 2015 by Σταματίνα

o-leukos-oikos-egine-poluxrwmos-gia-tous-gay-gamous.w_lΟ Λευκός Οίκος υιοθέτησε την πολύχρωμη σημαία των LGBT σε μια ένδειξη ικανοποίησης για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που νομιμοποιεί τους gay γάμους.Μια ιστορική απόφαση που ανατρέπει αναχρονιστικούς νόμους και κοινωνικά ταμπού, το αμερικανικό ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι νόμιμοι οι γάμοι των ομοφυλόφιλων σε ολόκληρη των αμερικανική επικράτεια, στερώντας από τις πολιτείες το δικαίωμα να τον απαγορεύουν.

Στην ετυμηγορία αυτή κατέληξε με ψήφους 5 εναντίον 4, με το σκεπτικό ότι το σύνταγμα παρέχει ίσα δικαιώματα προστασίας σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα καταστεί έτσι νόμιμος και στις 50 πολιτείες της χώρας που συναποτελούν την ομοσπονδία των ΗΠΑ.

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της ισότητας των πολιτών έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, ο λογαριασμός του Λευκού Οίκου στο Twitter άλλαζε χρώματα και υιοθετούσε την σημαία του κινήματος των ομοφυλόφιλων και εμφανίστηκε το hashtag « «Η αγάπη Νικά» #LoveWins

Ακόμη και η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου στολίστηκε με την σημαία των LGBT.

Σε ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος με έκδηλο ενθουσιασμό για την απόφαση είπε ότι το αμερικανικό ανώτατο δικαστήριο ενήργησε ως κεραυνός προσφέροντας ισότητα και δικαιοσύνη.

thetoc

This entry was posted on Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2015 at 21:19 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply