Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαγορευμένη ουσία σε πέστροφες της Π. Ε. Άρτας…

27 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

pestrofesΤην απαγορευμένη ουσία AMOZ (5-methylmorpholino-3-amino-2-oxazolidone) – νιτροφουράνιο εντόπισαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες σε πέστροφες των Υδατοκαλλιεργειών Άρτας, με αποτέλεσμα να τεθεί σε επιτήρηση η εταιρεία.

Οι Υδατοκαλλιέργειες απαγορεύεται να διακινούν προϊόντα χωρίς να έχει προηγηθεί κτηνιατρικός έλεγχος και έγκριση από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες παράλληλα απαίτησαν την άμεση απόσυρση του συνόλου των επίμαχων παρτίδων προϊόντων, τόσο από τη συγκεκριμένη εκμετάλλευση, όσο και από όλους τους παραλήπτες αυτών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής & Κτηνιατρικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχουν λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Δεδομένου ότι προϊόντα από τις επίμαχες παρτίδες διακινήθηκαν στη Ρουμανία, ο ΕΦΕΤ θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) να ενημερωθούν οι αρχές της Ρουμανίας αλλά και των άλλων κρατών μελών της ΕΕ.

This entry was posted on Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2015 at 17:48 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply