epimonoi-lekedes-deite-pws-tha-tous-eksafanisete_5.w_lΔείτε πώς θα εξαφανίσετε τους επίμονους λεκέδες από τα αγαπημένα σας ρούχα, χωρίς να καταστρέψετε τα υφάσματα.Λερώθηκε το αγαπημένο σας ρούχο και δεν ξέρετε πώς θα το καθαρίσετε; Μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν πολύ απλοί και εύκολοι τρόποι που μπορείτε να κάνετε τα ρούχα σας να φαίνονται σαν καινούρια, χωρίς να καταστρέψετε τα υφάσματα.

Δείτε πώς θα εξαφανίσετε τους:

Λεκέδες από αίμα: Βάλτε πάνω στον λεκέ απορρυπαντικό ρούχων και κρύο νερό. Το ζεστό νερό δεν είναι αποτελεσματικό, καθώς όχι μόνο τον εξαπλώνει, αλλά καταστρέφει και το ύφασμα.

Λεκέδες από κόκκινο κρασί: Αν λερώσετε το λευκό ρούχο σας με κόκκινο κρασί, ρίξτε στον λεκέ λίγο ούζο. Θα φύγει αμέσως. Επειτα, πλύντε το κανονικά.

Λεκέδες από κραγιόν: Τρίψτε το σημείο του λεκέ με φυτικό λίπος, όπως φυτίνη και μετά πλύντε το.

Λεκέδες από λάδι: Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι για αυτήν την περίπτωση. 1. Βάλτε στον λεκέ απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το για λίγη ώρα. Στη συνέχεια, πλύντε το ρούχο στο χέρι ή το πλυντήριο. 2. Ρίξτε στον λεκέ λίγο αλάτι και αφήστε το για περίπου μισή ώρα. Πλύντε το ρούχο μετά κανονικά.

Λεκέδες από make-up: Βάλτε στον λεκέ υγρό απορρυπαντικό ή υγρό ντεμακιγιάζ, μη λιπαρό.

Λεκέδες από τσίχλα: Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη, για να σφίξει η τσίχλα και στη συνέχεια ξεκολλήστε τα κομματάκια της.

Λεκέδες από ντομάτα: Ρίξτε άφθονο υγρό απορρυπαντικό στον λεκέ και περιμένετε λίγο. Επειτα, πλύντε κανονικά το ρούχο.

Λεκέδες από καφέ: Τρίψτε τον λεκέ με λίγο αλάτι και αφήστε μία μικρή ποσότητα πάνω του για περίπου μία ώρα. Μετά, πλύντε το ρούχο κανονικά.

Λεκέδες από παγωτό: Βάλτε πάνω διάλυμα απορρυπαντικού και στη συνέχεια διάλυμα αμμωνίας και ξιδιού. Επειτα, πλύντε κανονικά.

Λεκέδες από γρασίδι: Βάλτε στον λεκέ λευκό οινόπνευμα και τρίψτε ελαφρά το ύφασμα. Ξεβγάλτε το με κρύο νερό και στη συνέχεια πλύντε το κανονικά.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.