bank of americaΗ πρώτη βόμβα έπεσε από την Κριστίν Λαγκάρντ που έθεσε το όριο για την αποπληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ, την 30ή Ιουνίου και όχι κάποια άλλη ημερομηνία.

Η δεύτερη βόμβα ήρθε με το -κατά τ’ άλλα αναμενόμενο- αδιέξοδο στο Eurogroup του Λουξεμβούργο και η τρίτη προκύπτει ως αποτέλεσμα των δύο προηγουμένων. Ήτοι: αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα ως τις 30 Ιουνίου δεν θα έχει να πληρώσει το ΔΝΤ, επομένως θα χρεοκοπήσει.

Αυτή είναι η ανάγνωση των δεδομένων που κάνει η Bank of America Merrill Lynch, αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup της Πέμπτης.
Σε σύντομο σημείωμά της προς τους επενδυτές, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η πιθανότητα έγκαιρης εκταμίευσης των εναπομεινάντων χρημάτων προς την Ελλάδα είναι αρκετά μικρή.

Όπως εξηγεί εν συνεχεία, αυτό συνεπάγεται ότι η Ελλάδα δεν θα διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους ώστε να αποπληρώσει τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, στις 30 Ιουνίου.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κηρύξει χρεοκοπία και η αποπληρωμή θα κηρυχθεί από το ΔΝΤ ως «ληξιπρόθεσμο».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.