ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόταση προς τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το ΤΕΙ, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου κατέθεσε ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τ. Κοψαχείλης για την καθιέρωση ετήσιας γιορτής μνήμης προς τιμήν του μεγάλου Θεοδώρου Θεοδωρίδη, κατά την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ανακήρυξη της ως ‘’Ημέρα Θεοδωρίδη’’ για την πόλη των Γρεβενών.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 18/6/2015

                                                                  ΠΡΟΣ: 1. Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Γ Δασταμάνη

  1. Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Ε. Σημανδράκο
  2. Υπεύθυνο Κέντρου Περιβαλλοντικής            

                                                                                                                        Εκπαίδευσης Γρεβενών, κ. Σ. Κιτσούλη

                                                                                                       ΚΟΙΝ: 1. Πρόεδρο ΤΕΙ Γρεβενών, κ. Θ Λαζαρίδη

 

  1.   Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών,                        

                                                                                                                        κ. Θ. Λιάμπα

                                                

  1.    Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών,

                                                                                                                          κ. Γ. Νάστο

 

  1.      Πρόεδρο Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου,

                                                                                                                       κ. Γ. Μαλλίνη

ΠΡΟΤΑΣΗ

Καθιέρωση ετήσιας γιορτής μνήμης Θεοδώρου Θεοδωρίδη κατά την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ανακήρυξη της ως ‘’Ημέρα Θεοδωρίδη’’ για την πόλη των Γρεβενών

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, Κύριε Κιτσούλη,

Με αφορμή την πρόσφατη και εξαιρετικά επιτυχημένη δράση του ΚΠΕ Γρεβενών στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και σκεπτόμενος το πολλαπλό όφελος που έχει ο τόπος μας από το Άλσος Θεοδωρίδη, εκτιμώ ότι θα πρέπει να τιμήσουμε την μνήμη του Θεόδωρου Θεοδωρίδη σε διαρκή βάση.

Ο συμπατριώτης μας αποτελεί ένα υπόδειγμα ανιδιοτέλειας και αγάπης προς τα Γρεβενά, αφού με τη δύναμη ψυχής και την ανεξάντλητη αντοχή που τον διέκρινε, κατόρθωσε μόνος του, να προσφέρει έναν μοναδικό τόπο – σύμβολο της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς στις επόμενες γενιές. Το Καστράκι Γρεβενών αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης και του Νομού μας και προσφέρει στους συμπολίτες μας έναν πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής, από τους πιο σπάνιους της Βόρειας Ελλάδας και της Χώρας. Συγχρόνως δε, και αυτό είναι το σημείο, στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε και να αναδείξουμε, το Άλσος Θεοδωρίδη καθίσταται μία συνειδησιακή παρακαταθήκη, τόσο για εμάς, όσο και για την επόμενη γενιά,  η οποία προσδιορίζει την έννοια του δημοσίου συμφέροντος, λειτουργώντας παρακινητικά και εκπαιδευτικά για κάθε συμπατριώτη μας, που επιθυμεί τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αειφορία του φυσικού μας πλούτου.

Για τους παραπάνω λόγους σας υποβάλλω την ακόλουθη πρόταση: Εισηγούμαι την ανακήρυξη της 5ης Ιουνίου, παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, συγχρόνως, ως ‘’Ημέρας Θεοδωρίδη’’, ειδικά για την πόλη των Γρεβενών, καθώς και την πραγματοποίηση αντίστοιχης γιορτής μνήμης από πλευράς των τοπικών αρχών, στα πλαίσια και σε συνδυασμό με τις δράσεις που διαλαμβάνονται σε ετήσια βάση, κατά την ημέρα αυτή, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Θεωρώ ότι, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θα αναδείξουμε και θα κεφαλαιοποιήσουμε την παρακαταθήκη του οραματιστή Θεόδωρου Θεοδωρίδη, στο μέγεθος και στο εύρος που της αρμόζει, σημαίνοντας και διαδίδοντας για μια ακόμα φορά το φυσικό περιβάλλον και τον πλούτο των Γρεβενών, προσφέροντας, πάνω από όλα, τη δυνατότητα στις νέες και στους νέους, στα νέα παιδιά, να συνδεθούν με την περιβαλλοντική ιστορία και τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να εκτιμήσουν το ήθος που πρεσβεύει η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ως βασικής παραμέτρου προώθησης και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

Με τη συνεργασία όλων μας πιστεύω ότι θα υλοποιήσουμε τη δράση αυτή.

Με εκτίμηση,

Τιμολέων Κοψαχείλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.