φακελοιΗ Σάρα Ντέιβις ανήκει σε αυτή τη γενιά που έχοντας το μεράκι της δημιουργίας, φαντασία και όρεξη για δουλειά δημιουργούν από το τίποτα αυτοκρατορίες εκατομμυρίων.

Το υπέροχο επιχειρηματικό ταξίδι της 31χρονης Αμερικανίδας Σάρα Ντέιβις ξεκίνησε πριν ακριβώς 10 χρόνια, όταν στα 21 της και ενώ σπούδαζε αποφάσισε ένα κενό που η ίδια από προσωπική της εμπειρία διαπίστωσε ότι υπάρχει το μετέτρεψε σε επιχειρηματική ιδέα.

Τι ήταν αυτό; Οτι… οι φάκελοι έβγαιναν σε συγκεκριμένα μεγέθη και δεν μπορούσαν να καλύψουν τις τυχόν διαφορετικές ανάγκες που προέκυπταν. «Οι απλές ιδέες είναι οι καλύτερες», λέει η ίδια.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Enveloper, κάτι σαν… οδηγός που βοηθά όλους μόνους τους να φτιάξουν το δικό τους φάκελο, στο μέγεθος που θέλουν, από όποιο υλικό θέλουν.

Μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα που ξεκίνησε από την κρεβατοκάμερας της τότε νεαρής Σάρα, χωρίς καθόλου χρήματα και έχει μετεξελιχθεί σε επιχείρηση με 60 άτομα και κέρδη άνω των 15,3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

«Είναι ένας μύθος ότι θα πρέπει κανείς να έχει χιλιάδες ευρώ για να ξεκινήσει μια επιχείρηση», λέει τώρα η Σάρα.

Κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Σάρα εκτός από επιχειρηματίας είναι και μητέρα. Το 2013 απέκτησε το γιο της και μάλιστα για ένα τρίμηνο αφοσιώθηκε αποκλειστικά σε εκείνον, δεν πήγε ούτε μια μέρα στην επιχείρησή της. «Η δημιουργία οικογένειας είναι ένα μεγάλο όνειρό μας. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω μωρό και να το δώσω σε μια νταντά να το μεγαλώσει. Ημου σίγουρη ότι αν είχα σταθεροποιήσει την επιχείρησή μου θα μπορούσα να γίνω νωρίς μαμά και να ρυθμίζω τα πράγματα και από λίγο πιο… μακριά. Το παν για τις εργαζόμενες μητέρες είναι η ευελιξία. Οι μητέρες που εργάζονται έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν…».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.