Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καμερούν: Βασιλιάς έχει 100 γυναίκες – Τις 72 τις κληρονόμησε από τον πατέρα του

19 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

kameroynOύτε μία, ούτε δύο αλλά 100 γυναίκες έχει ένας τοπικός βασιλιάς στο Καμερούν και μάλιστα, τις 72 απ΄αυτές τις απέκτησε χωρίς να κουνήσει το μικρό του δακτυλάκι. Απλά, τις κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Ο Αμπούμπι, βασιλιάς του Μπαφούτ, έχει την τύχη αλλά και τη χαρά να απολαμβάνει τα χάδια και τα φιλιά 100 γυναικών. τις 72 απ΄αυτές τις απέκτησε με την βοήθεια της παράδοσης του τόπου του, όπως γράφουν τα ΜΜΕ του Καμερούν.

Όταν ένας μονάρχης πεθαίνει στο Μπαφούτ, ο διάδοχός του κληρονομεί όλες της συζύγου του και στις συνέχεια παντρεύεται τις βασίλισσες που ο ίδιος επιλέγει.

“Οι βασίλισσες”, όπως επισημαίνει η τρίτη σύζυγος του Αμπούμπι, βασίλισσα Κοστάνς , “παίζουν σημαντικό ρόλο στον τόπο μας.

Ο βασιλιάς Αμπούμπι, που κυβερνάει το Μπαφούτ το μεγαλύτερο βασίλειο της περιοχής εδώ και 47 χρόνια, δεν φαίνεται πάντως να δυσανασχετεί αφού δεν είναι ο μόνος που έχει στη ζωή του τόσες γυναίκες. Η πολυγαμία είναι νόμιμη στο Καμερούν αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι, σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, πραγματοποιούνται λιγότεροι πολυγαμικοί γάμοι με το πέρασμα του χρόνου. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι η διάδοση του Χριστιανισμού αλλά και το κόστος των διευρυμένων οικογενειών, επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σε αφιέρωμά του αμερικανικού δικτύου “CNN” διευκρινίζεται ότι, “αν κρίνουμε από τον τρόπο ζωής των βασιλέων, όπως στη Βρετανία, η βασιλεία στην Αφρική συνδέεται με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία. Το να κληρονομήσεις όλες τις συζύγους του πατέρα σου, δεν είναι παρά μία ηθική υποχρέωση στο Καμερούν. Πολλές, μάλιστα από τις συζύγους είναι ιδιαίτερα μορφωμένες και ασχολούνται με το εμπόριο”, αναφέρει το σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο αμερικανικό δίκτυο “CNN”.

defencenet

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2015 at 21:22 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply