ΤΣΙΠΡΑΣ LIVEΣήμερα Τρίτη 16/06 στις 14:00 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. H συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της  Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αλ. Τσίπρας: Καθήκον μας απέναντι στη δημοκρατία η διεκδίκηση της πολιτικής αλλαγής

Βρεθήκαμε να διαχειριζόμαστε μία κατάσταση με μεγάλα προβλήματα και κάναμε τη γενναία επιλογή να αναλάβουμετην ευθύνη στην πιο δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση που θα ήταν μη αναστρέψιμη, αν σκεφτούμε της δεσμέυσεις της προηγούμενης κυβέρνηση (όπως η δέσμευση για 3% πρωτογενές πλεόνασμα)

Αυτή δεν ήταν μία εύκολη περίοδος. Παρά τις συνεχείς παγίδες από το μνημονιακό κατστημένο, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και να πάρουμε τα πρώτα μέτρα ανακούφισης υπέρ των αδικημένων της τελευταίας πενταετίας.

Αλ. Τσίπρας: Μάχη με το μνημονιακό κατεστημένο

Κάθε μία από αυτές τις παρεμβάσεις ήταν μία σκληρή μάχη απέναντι στο κατεστημένο του μνημονίου, μάχη κόντρα σε αγκυλώσεις και εμμονές εντός και εκτός συνόρων, σε ένα καθεστώς εκβιασμού και πιστωτικής ασφυξίας. Σε βάθος 4ετίας θέλουμε να ξηλώσουμε αυτό το κατεστημένο. Είναι καθήκον μας να σηκώσουμε με αποφασιστικότητα αυτό το βάρος όσο θα είναι δίπλα μας η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού προκειμένου στον τόπο να επανέλθει το καθεστώς της κανονικότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία και όχι ο κόσμος της εργασίας. Το ποιος θα πληρώνει τους φόρους σε αυτόν τόπο είναι αρμοδιότητα δική μας.

Η επιμονή των δανειστών υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες. Θέλουν να δοθεί με σαφήνεια το μήνυμα ότι η λαϊκή ετυμηγορία δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, δεν μπορεί να ανατρέψει το νεοφιλελεύθερο οικονομισμό. Πρόκειται για μία επίδειξη πυγμής για να πνιγεί κάθε προσπάθεια για ένα μοντέλο που θα προασπίζεται  τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ασφυξία της ΕΚΤ επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Αλ. Τσίπρας: Έχουμε λάβει εντολή τετραετίας – Η λαϊκή εντολή είναι σαφής, και όχι δημιουργικής ασάφειας. Θα συνεχίσουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα για την εξεύρεση λύσης και όχι απλά συμφωνίας. Η εντολή που έχουμε πάρει δεν είναι εντολή δημιουργικής ασάφειας αλλά τερματισμού της σκληρής λιτότητας στον τόπο μας. Θα επιδιώξουμε συμφωνία με σαφή αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά και θα ανακατανέμει τα βάρη σε όσους δεν έχουν πληρώσει την κρίση. Θέλουμε συμφωνία με συγκεκριμένες και δεσμευτικές ρήτρες για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας που επιδεινώθηκε τα τελευταία 5 χρόνια με ευθύνη των θεσμών. Έχουμε λάβει εντολή 4ετίας, μην το ξεχνάμε. Παραλάβαμε μία χώρα-αποικία χρέους, σε ορίζοντα 4ετίας θέλουμε μία κοινωνία με ισότητα και δίκαιη κατανομή των βαρών και μία οικονομία με ευημερία και υψηλές προσδοκίες ειδικά για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση. Με αταλάντευτη προσήλωση στους στόχους μας θα κριθούμε. Η Ευρώπη να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της. Δεν είναι μόνο στοίχημα της Ελλάδας αλλά των λαών της Ευρώπης.

avgi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.