εργασια  δημοσιοΜε τον καθορισμό των κριτηρίων επιλογής και κατάταξης των απολυμένων ή διαθέσιμων υπαλλήλων, καθώς και των επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ξεκινάει η «μίνι» εθελοντική κινητικότητα στο Δημόσιο, όπως προβλέπεται στον ν. 4325/2015 (επαναπρόσληψη απολυμένων και διαθέσιμων), σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Έτσι, όσοι υπάλληλοι απολύθηκαν από την εργασία τους εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας και συμμετέχουν στις διαδικασίες μετάταξης-μεταφοράς μπορούν να συγκεντρώσουν το μέγιστο έως 200 μόρια για την κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, λαμβάνονται υπόψη τυπικά προσόντα, χρόνος προϋπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης με φορέα υποδοχής και ενδεχόμενη συνυπαγωγή φορέα προέλευσης με φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, με αίτησή τους, να δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν ή να μεταφερθούν με σειρά προτίμησης, αναφέροντας τουλάχιστον μία προτίμηση έως και πέντε, ενώ επισημαίνεται ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε θέσεις για τις οποίες κατέχουν τα τυπικά προσόντα, ανεξάρτητα από κατηγορία-κλάδο-ειδικότητα που ανήκαν κατά τον χρόνο που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή σε εργασιακή εφεδρεία ή καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους.

Ήδη, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει συγκροτήσει τριμελείς επιτροπές, με σκοπό την επεξεργασία των αιτημάτων των φορέων για ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών, τη μοριοδότηση των υπαλλήλων βάσει των αιτήσεών τους και των βεβαιώσεων των αρμόδιων Διευθύνσεων Προσωπικού-Διοικητικού, καθώς και την έκδοση προσωρινών και οριστικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης.

Θα ακολουθήσει πρόσκληση του υπουργείου, με την οποία θα καθορίζονται οι θέσεις ανά φορέα, περιφερειακή ενότητα, κατηγορία και κλάδο-ειδικότητα προσωπικού, καθώς και τυχόν ειδικά προσόντα που θα απαιτούνται. Επίσης, μέσα σε 15 ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να απασχοληθούν με σειρά προτίμησης.

Σημειώνεται, ότι με την ίδια υπουργική απόφαση καθορίζεται και η διαδικασία για τον διορισμό των επιτυχόντων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, η τοποθέτηση των οποίων είχε παγώσει λόγω μνημονίου. Αφού συγκεντρωθούν και σε αυτή την περίπτωση οι κενές θέσεις των φορέων, το ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκήρυξη.

Οι επιτυχόντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση και σε διαφορετική κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα προσωπικού από εκείνη που είχαν διοριστεί.

Κατά την κατάταξη, εκτός από τα τυπικά προσόντα, θα ληφθεί υπόψη ειδικό κριτήριο ανάλογα με την έκδοση του πίνακα διορισμού των επιτυχόντων.

Βάσει της υπουργικής απόφασης, 600 μόρια λαμβάνουν οι επιτυχόντες του 2009, 500 οι επιτυχόντες του 2010, 400 του 2011, 300 του 2012, 200 του 2013 και 100 μόρια οι επιτυχόντες του 2014.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.