Euro 2016 ΤΕΛΟΣ
feroe
Μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική εμφάνιση η Εθνική ανδρών του ποδοσφαίρου έβαλε την «ταφόπλακα» στις απειροελάχιστες ελπίδες πρόκρισης που είχαμε στα προκριματικά του Euro 2016. Η ήττα με 2-1 από τα Νησιά Φερόε (σ.σ. σημαίνει τα νησιά των προβάτων, καθώς ο επίσημος πληθυσμός είναι 48.724 κάτοικοι και περίπου 70.000 «ζωντανά»), ήταν η δεύτερη σε αυτή τη σειρά των αγώνων και ήρθε από τα γκολ που σημείωσαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Η Εθνική όχι απλά παρέμεινε ουραγός στον 6ο όμιλο, αλλά μετά από τα αποτελέσματα του Σαββάτου, πλέον απέχει 9 βαθμούς από την 3η θέση που οδηγεί σε μπαράζ. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο μεγαλύτερος προβληματισμός πηγάζει από την τραγική εικόνα που δεν μοιάζει να αλλάζει ούτε επί Σέρχιο Μαρκαριάν.

Ο Χάνσον στο 32′ και ο Ολσεν στο 70′ σημείωσαν τα γκολ για τους γηπεδούχους, που πέτυχαν το ανεπανάληπτο μέχρι σήμερα, να νικήσουν «μέσα-έξω» έναν αντίπαλό τους. Το γκολ της Εθνικής ομάδας σημείωσε ο Παπασταθόπουλος στο 84′.


Η… κακή μέρα άρχισε να φαίνεται από νωρίς για την Εθνική μας, καθώς δύο φορές οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί. Μόλις στο 1ο λεπτό με τον Έντμουντσον (σουτ μόλις άουτ) και στο 7ο με ξαφνικό σουτ του ίδιου παίκτη στη γωνία, που ανάγκασε τον Καρνέζη να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα έχαναν τον Σόρενσεν, που τραυματίστηκε και αποχώρησε, όμως αυτό δεν έδειξε ικανό να κάμψει τον ενθουσιασμό τους.

Η ελληνική ομάδα «απάντησε» με ευκαιρία στο 15′, όταν ο Καρέλης σούταρε και ο νεοεισελθών Ντάβιντσεν έδιωξε πάνω στη γραμμή, όμως δεν έπειθε με την παρουσία της μέσα στο γήπεδο και κυρίως με την κακή αμυντική της λειτουργία. Έτσι, μπορεί στο 31′ να είχε το δοκάρι με πλασέ του Μήτρογλου, όμως σε αντεπίθεση δύο λεπτά αργότερα, ο Βατνάμαρ από δεξιά γύρισε την μπάλα και ο επερχόμενος Χάνσον με ιδανικό πλασέ στη γωνία άνοιξε το σκορ.

Αποφασισμένοι να αντιστρέψουν τη σε βάρος τους κατάσταση μπήκαν οι Ελληνες διεθνείς στο β’ ημίχρονο και πίεσαν ασφυκτικά, όμως «ξόδεψαν» όποια ευκαιρία δημιούργησαν, όπως τη διπλή με τον Νίνη και τον Μήτρογλου στο 50′ και με τον Καρέλη στο 53′, το σουτ του οποίου πήγε στο δοκάρι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 56′ και σε κόρνερ του Κονέ, ο Μήτρογλου με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Νορβηγός διαιτητής κακώς ακύρωσε το γκολ, ως επιθετικό φάουλ του Τοροσίδη, ο οποίος είδε και την κίτρινη κάρτα και χάνει το επόμενο ματς.

Η πίεση δεν επέφερε αποτέλεσμα για την Εθνική και στο 70′ το πλήρωσε, όταν πάλι από δεξιά ο Βατνάμαρ γύρισε την μπάλα και αυτή τη φορά ο Ολσεν με γυριστό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Μοιραία η απογοήτευση στις τάξεις της ελληνικής ομάδας κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι απώλεσαν ακόμη μια ευκαιρία στο 82′ με κεφαλιά του Νάτεσταντ που απέκρουσε με υπερένταση ο Καρνέζης. Στο 84′ και σε κόρνερ του Νίνη, ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειώσει το μέγεθος του «ναυαγίου» που έχει υποστεί η πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπενιάμινσεν, Μπ. Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Ολσεν – Τοροσίδης, Καρέλης

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (Λαρς Ολσεν): Νίελσεν, Α. Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Μπ. Χάνσεν, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (13′ Ντάβιντσεν), Βατνάμαρ, Χολστ (74΄ Ο Φαερό), Έντμουντσον (92΄ Γιόενσεν).

ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (81΄ Φούντας), Χριστοδουλόπουλος (46′ Νίνης), Φετφατζίδης (71΄ Κολοβός), Καρέλης, Μήτρογλου.

 

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Φινλανδία-Ουγγαρία 0-1
Β. Ιρλανδία-Ρουμανία 0-0
Ν. Φερόε-ΕΛΛΑΔΑ 2-1Η βαθμολογία
1. Ρουμανία 14 (7-1)
2. Β. Ιρλανδία 13 (8-4)
3. Ουγγαρία 11 (5-3)
4. Νησιά Φερόε 6 (4-8)
5. Φινλανδία 4 (5-8)
6. Ελλάδα 2 (2-7)ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
Στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Γαλλία (10/6-10/7 2016) θα συμμετάσχουν 24 ομάδες. Οι πρώτες δύο των εννέα ομίλων προκρίνονται απευθείας, μαζί με την καλύτερη τρίτη. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα κατακτήσουν την τρίτη θέση στον όμιλό τους, θα σχηματίσουν τέσσερα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν σε αγώνες πλέι οφ (εντός-εκτός). Χωρίς προκριματικούς θα συμμετάσχει και η διοργανώτρια Γαλλία.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.