Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

18 Ιουνίου -Η ημέρα που θα συμβούν τρία πολύ σοβαρά πράγματα

13 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

tsipras 3H 18η Ιουνίου θεωρείται μία από τις ημερομηνίες σταθμούς για την ελληνική κυβέρνηση, αφού θα συμβούν ταυτόχρονα τρία ιδιαίτερα κρίσιμα γεγονότα.

Στις 18 Ιουνίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής για το χρέος, την οποία έχει συστήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επιτροπή αυτή πιθανότατα θα κρίνει αν ένα μέρος του ελληνικού χρέους μπορεί να θεωρηθεί παράνομο.

Την 18η Ιουνίου, επίσης, συγκαλείται το Eurogroup, το οποίο για μία ακόμη φορά θα ασχοληθεί με το ελληνικό ζήτημα. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει δηλώσει ότι πιθανότατα εκείνη την ημέρα το Eurogroup θα μπορέσει να αποφασίσει θετικά για την ελληνική διαπραγμάτευση ώστε να κλείσει η συμφωνία Ελλάδας – δανειστών και να αρχίσει η ροή της αντίστοιχης χρηματοδότησης. Ολα θα κριθούν από το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μία κοινή συνισταμένη και να γεφυρώσουν το χάσμα που ως αυτή τη στιγμή δείχνει αγεφύρωτο.

Στις 18 Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη, καλεσμένος του Βλαντιμίρ Πούτιν για να συμμετάσχει στο Οικονομικό Forum των BRICS- των 5 χωρών δηλαδή (Βραζιλία Ρωσία Ινδία Κίνα και Νότια Αφρική) οι οποίες έχουν καλέσει και την Ελλάδα να συμμετάσχει στην τράπεζα την οποία σχεδιάζουν, κίνηση η οποία θεωρείται εχθρική από τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η επόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, θα είναι μία ημερομηνία σταθμός για την ελληνική κυβέρνηση τόσο σε οικονομικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο και θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κυβέρνησης.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2015 at 16:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply