Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τούρκοι πωλούν ελληνικό τουριστικό οδηγό σε μετανάστες!

13 Ιουνίου, 2015 by Σταματίνα

odigo-metanastwn-exoun-ftiaksei-adistaktoi-doulemporoi.w_lWelcome to Greece είναι o τίτλος του οδηγού που μοιράζουν δουλέμποροι σε ευκατάστατους πρόσφυγες και μετανάστες. Τους παρουσιάζουν το ταξίδι σαν κρουαζιέρα.Βιομηχανία εκμετάλλευσης μεταναστών, που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αδίστακτους δουλεμπόρους, δρα σε επιχείρηση με έδρα την Τουρκία.

Το LesvosNews.gr αποκαλύπτει ότι οι δουλέμποροι αφού πρώτα χωρίζουν τους μετανάστες σε αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και σε εκείνους που έχουν χρήματα, παίρνουν τα ανάλογα κόμιστρα για να τους περάσουν από τα Τουρκικά παράλια, στα Ελληνικά νησιά.

Στους πιο ευκατάστατους, οι οποίοι καταβάλουν ως αντίτιμο από 2.000 έως 5.000 ευρώ το κεφάλι, τους δίνουν «τουριστικό» οδηγό με λεπτομερείς πληροφορίες: «WELCOME TO GREECE!» ο τίτλος του οδηγού και ο υπότιτλος «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS».

Πράγματι, στις σελίδες του έχει πληροφορίες, για το πώς θα κινηθούν και τι θα κάνουν μόλις φτάσουν στην Ελλάδα.

Διευθύνσεις Κέντρων Κράτησης, Υπηρεσίες, τηλέφωνα, mail, χάρτες, λεξικά σε διάφορες γλώσσες, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του 1922 με Έλληνες πρόσφυγες που φεύγουν με καραβάκι από τη Σμύρνη και αντίστοιχες των μεταναστών που φεύγουν τώρα από την Τουρκία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες, για να τους παρέχουν καλή φιλοξενία.

Πείθουν τους μετανάστες ότι το ταξίδι τους προς την Ελλάδα, είναι σαν μία… μίνι κρουαζιέρα, με όλες τις ανέσεις. Μαζί, τους δίνουν και ένα μίνι λεξικό για να γνωρίζουν πώς να προφέρουν στα ελληνικά τις πιο κοινές λέξεις για την πρώτη επικοινωνία τους.

thetoc

This entry was posted on Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2015 at 22:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply