ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σχεδόν αμετάβλητη φαίνεται πως παραμένει η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή Ίντρικα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha με την δημοσιογράφο Έλλη Στάη.

Παρά την διαφορά στην πρόθεση ψήφου βέβαια ενδιαφέρον προκαλούν τα ποσοστά που δείχνουν πως ο ελληνικός λαός παρουσιάζεται όλο και λιγότερο ικανοποιημένος από τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης καθώς και ένα ισχυρό ρεύμα συμφωνία με τους εταίρους και παραμονή στο ευρώ.

Συγκεκριμένα ο ελληνικός λαός κατά 30,7 % θρέφει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον ενώ κατά 59,7% είναι ανήσυχος ότι θα ακολουθήσουν τα χειρότερα ενώ στο ερώτημα πως κρίνει την πορεία της νέας κυβέρνησης το 45% των ερωτηθέντων απάντησε πως την κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά σε σχέση το 53,1% το οποίο την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Δημοσκόπηση

Στο κατά πόσο ο λαός είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, έχουμε αντιστροφή στα μέχρι τώρα ποσοστά για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, με το 53,4% να δηλώνει μη ικανοποιημένο από τη διαπραγμάτευση αντί του 45,5% που απάντησε θετικά δηλώνοντας ικανοποιημένο από την διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση

Ταυτόχρονα οκτώ στους 10 ερωτηθέντες τονίζουν ότι πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους εταίρους ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, εκτιμώντας ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της ΕΕ. Συγκεκριμένα το 50,2% επιθυμεί να δεχτεί η κυβέρνηση τη συμφωνία σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν έναντι του 37,4% το οποίο υποστηρίζει να έρθουμε σε ρήξη με οποιοδήποτε κόστος. Ποσοστό της τάξης του 12,4% απάντησε πως δεν ξέρει τι να κάνει.

δημοσκόπηση συμφωνία

Αισιόδοξος παρουσιάζεται ο ελληνικός λαός παρά την κρισιμότητα της κατάστασης Αισιόδοξος εφόσον στην ερώτηση του τι πιστεύει ότι θα συμβεί,  το εντυπωσιακό ποσοστό του 80,3% να πιστεύει πως θα επιτευχθεί η συμφωνία έναντι του 13,9 %, μόνο το οποίο θεωρεί πως είναι πιθανότερη μια οριστική ρήξη.

Σχετικά με το δίλημμα ευρώ δραχμή τα ποσοστά από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις παραμένουν σταθερά με την πλειονότητα του ελληνικού λαού να υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό νόμισμα. Το 77,4% επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ ενώ μόλις το 16,% θέλει να πάμε στη δραχμή.

δημοσκόπηση ευρώ δραχμή

Παρόμοια καταγράφονται και τα ποσοστά που αφορούν την παραμονή της χώρας εντός Ευρώπης 75,7% να δηλώνει πως επιθυμεί την παραμονή έναντι του 20,4% που προτιμά την έξοδο.

Δημοσκόπηση Εντός ή Εκτός Ευρώπης

Σε περίπτωση αδιεξόδου η συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτει τις κάλπες. Συγκεκριμένα μόνο το 13,8% επιθυμεί να πάμε σε εκλογές έναντι του 44,2 % που επιθυμεί το σχηματισμο κυβέρνησης εθνικής ενότητας και του 37,6% που επιθυμεί να συνεχίσει η υπάρχουσα κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση Εκλογές

Τέλος στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά παραμένει μεγάλη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί  προβάδισμα 14, 7 μονάδων έναντι της ΝΔ, ωστόσο και τα δύο κόμματα σημειώνουν πτώση πάνω από μια μονάδα.

Συγκεκριμένα:

ΣΥΡΙΖΑ: 34,2%(έναντι του 35,6% που συγκέντρωνε σε δημοσκόπηση στις 29/04)

ΝΔ: 19,6 (έναντι του 20,8 που συγκέντρωνε σε δημοσκόπηση στις 29/04)

ΠΟΤΑΜΙ: 6,3

ΚΚΕ: 5,2

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5

ΑΝ.ΕΛ.:3,7

ΠΑΣΟΚ 3,2

ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ:1,8

ΚΙΔΗΣΟ:1,1

δημοσκόπηση πρόθεση ψήφου

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.