Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιες συνήθειες σας προσθέτουν χρόνια;

10 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

prosvpoΚανείς δεν θέλει να προσθέτει χρόνια στον καθρέφτη του σε μια εποχή που η νεότητα και η ομορφιά αποτελούν για πολλούς αυτοσκοπό.

Δείτε, ποιες συνήθειες σας γερνούν πρόωρα.

Κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Το στρες και η αγωνία να τα προλάβετε όλα, φαίνεται πως προσθέτει ρυτίδες στο πρόσωπό σας. Πολλοί πιστεύουν πως το να κάνεις πολλά πράγματα μαζί είναι ωφέλιμο αλλά αυτό που καταφέρνουν είναι να προσθέσουν ακόμη περισσότερο άγχος στη ζωή τους. Έρευνες έχουν αποδείξει πως το χρόνιο στρες καταστρέφει τα κύτταρα και επιταχύνει τις διαδικασίες γήρανσης. Λύση: κάνετε ένα πράγμα τη φορά και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί.

Δεν λέτε ποτέ όχι στα γλυκά

Πέρα από το γεγονός πως τα γλυκά προσθέτουν βάρος, αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι πως προσθέτουν και χρόνια στο πρόσωπό σας. Η συχνή κατανάλωση γλυκών, αφαιρεί τη λάμψη από το πρόσωπό σας, προσθέτει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και σας γεμίζει ρυτίδες. Λύση: λιγότερα γλυκά και περισσότερα φρούτα για δέρμα όλο υγεία!

Κοιμάστε λιγότερες από 5 ώρες την ημέρα

Οι ελάχιστες ώρες ύπνου δεν ευθύνονται μόνο για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας αλλά και για τη μείωση του προσδοκώμενου ορίου διαβίωσής σας. Η έλλειψη ενέργειας, η πρόσληψη βάρους αλλά και η διαρκής κούραση είναι μερικά ακόμη από τα συμπτώματα έλλειψης ύπνου. Λύση: κοιμηθείτε τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα για ζωή γεμάτη ενέργεια.

Βλέπετε πολλή τηλεόραση

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «British Journal of Sports Medicine» αναφέρθηκε πως σε 11.000 Αυστραλούς, ηλικίας 25 ετών και άνω, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως για κάθε ώρα τηλεθέασης, «έκοβαν» το προσδόκιμο όριο διαβίωσής τους κατά 22 λεπτά. Έτσι, για άτομα που παρακολουθούν περίπου 6 ώρες την ημέρα τηλεόραση, το προσδόκιμο όριο διαβίωσής τους υπολογίζεται σε 5 χρόνια λιγότερα από όσους δεν παρακολουθούν τηλεόραση. Λύση:κλείστε την τηλεόραση, σηκωθείτε από τον καναπέ και κάντε μια βόλτα!

clickatlife

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2015 at 20:51 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply