Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Αποκαθήλωση» των πορτρέτων δημάρχων που έχουν καταδικαστεί

10 Ιουνίου, 2015 by Σταματίνα

ImageHandler Σκέψεις να μην αναρτώνται και τα πορτρέτα δημάρχων που διορίστηκαν την περίοδο της δικτατορίας Μεταξά και της ναζιστικής κατοχής.

Η καθαίρεση πορτρέτων δημάρχων, που καταδικάστηκαν για κακουργήματα με αμετάκλητη απόφαση και βρίσκονται κρεμασμένα στον 1ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Όπως ορίζει ο νόμος όσοι καταδικάζονται με αμετάκλητη απόφαση για κακουργήματα, υπεξαίρεση, ψευδορκία, απιστία, παιδεραστία, εκπίπτουν από το αξίωμα τους, αν είναι ενεργοί. Εφόσον πάρουμε απόφαση είναι προφανές ότι όσοι δήμαρχοι έχουν καταδικαστεί ή θα καταδικαστούν στο μέλλον φυσικά και θα αφαιρείται το πορτρέτο τους”, αναφέρει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Το θέμα που θα απασχολήσει τους δημοτικούς συμβούλους είναι “Λήψη απόφασης για τους κανόνες δεοντολογίας σχετικά με την ανάρτηση των πορτρέτων των διατελεσάντων δημάρχων της πόλης της Θεσσαλονίκης στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου”.

Επιπλέον, στους κανόνες δεοντολογίας που θα συζητηθούν θα είναι να μην αναρτώνται και τα πορτρέτα δημάρχων που διορίστηκαν την περίοδο της δικτατορίας Μεταξά και της ναζιστικής κατοχής. Επρόκειτο για ένα θέμα που είχε θίξει παλαιότερα η δημοτική κίνηση “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη”, κατεβάζοντας συμβολικά από το χώρο τα πορτρέτα των δημάρχων Κωνσταντίνου Μερκουρίου και Γεώργου Σερεμέτη.

protothema

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2015 at 18:51 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply