32148EA000733E265B89B9FAE2458CA4 Η πρώιμη σεξουαλικότητα, το αρρωστημένο μυαλό, το έγκλημα πάθους και η γέννηση της πορνοστάρ.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Μαΐου 1992 όταν η Μέρι Τζο Μπαταφουόκο, μια νοικοκυρά από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ανοίγοντας την πόρτα της οικίας της θα άνοιγε άθελά της μια χαραμάδα σε ένα από τα πλέον προβεβλημένα εγκλήματα της σύγχρονης εποχής.

Η άτυχη γυναίκα είδε στο κατώφλι της ένα έφηβο κορίτσι, ήταν δεν ήταν 16 ετών, το οποίο έβγαλε ατάραχα το περίστροφο και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Πώς να ξέρει ότι η φονική έφηβη ήταν η καυτή ερωμένη του συζύγου της Τζόι; Πώς να γνωρίζει ότι κάτω από τη μύτη της είχε στηθεί ένα παράνομο ειδύλλιο που ζητούσε αίμα για να προχωρήσει;

Καθώς η ιστορία ξεδιπλωνόταν στις δικαστικές αίθουσες, ο νεοϋορκέζικος σκανδαλοθηρικός Τύπος κόλλησε στην Είμι Φίσερ το μεθυστικό παρατσούκλι «Λολίτα του Λονγκ Άιλαντ», αν και το εν λόγω νυμφίδιο δεν είχε και πολλά κοινά με την ηρωίδα του Ναμπόκοφ. Τα εφτά χρόνια που πέρασε πίσω από τα κάγκελα το προσυπέγραψαν αυτό με τον γλαφυρότερο τρόπο.

Όσο για τη Μέρι Τζο, κόντρα σε κάθε πιθανότητα και με χρόνιους πια πόνους, επιβίωσε από τη δολοφονική απόπειρα, ζώντας πια με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι της. Και βέβαια, επίσης κόντρα σε κάθε πιθανότητα, παρέμεινε παντρεμένη με τον μηχανικό αυτοκινήτων και μοιχό σύζυγό της!

Κι αυτό γιατί πίστεψε τα λεγόμενα του Τζόι ότι δεν είχε τίποτα με το νυμφίδιο που είχε στραφεί στην πορνεία, παραμένοντας στο πλευρό του παρά τη σφαίρα που έφαγε στο κεφάλι. Σίγουρη ότι η ανήλικη ψευδόταν, η Μέρι Τζο είπε δημοσίως: «Αν πίστευα ότι ο Τζόι είχε δεσμό με την Έιμι Φίσερ, τότε θα του ξερίζωνα τους όρχεις»! Πώς κατάφερε όμως ο 36χρονος μοιχός να κρατήσει και τους όρχεις και τη γυναίκα του αφότου παραδέχτηκε τελικά πως πλάγιαζε εδώ και μήνες με το λυκειοκόριτσο που είχε μετατραπεί σε call girl;

Οι απαρχές του άνομου ειδυλλίου

Η Έιμι Φίσερ ξεκίνησε τη ζωή της το 1974 με ό,τι μπορεί να εξασφαλίσει σε ένα παιδί η μεγαλοαστική τάξη: ανέσεις, ασφάλεια και ξένοιαστα παιδικά χρόνια. Κάτω όμως από τα πολυτελή αντικείμενα, τα σπορ αυτοκίνητα και τα ακριβά ρούχα, που κατά δήλωσή της είχαν αντικαταστήσει την αγάπη, κρυβόταν το τραυματικό γεγονός και η οικογενειακή τραγωδία: μέλος της οικογένειας την κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ εξακολούθηση ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Αργότερα, σε ηλικία 13 ετών, βιάστηκε από τον οικονόμο της οικίας, κάτι που ξεκλείδωσε την άγουρη σεξουαλικότητά της.

Δραστήρια ερωτικά ήδη από την πρώτη της εφηβεία λοιπόν, σύντομα ήρθε η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και η έκτρωση και πλέον το ανήλικο κοριτσόπουλο είχε μετατραπεί σε νυμφίδιο με τα όλα του.

Τον Μάιο του 1991, η μοίρα έφερε κοντά τους δύο εραστές: η Έιμι πήγε το αυτοκίνητό της για επισκευή στο γκαράζ του Τζόι και κάτι σκίρτησε μέσα της για τον 35χρονο μηχανικό. Στους επόμενους δυο μήνες θα επισκεπτόταν πολύ συχνότερα από όσο θα δικαιολογούσε η κατάσταση του αυτοκινήτου της το συνεργείο του Τζόι, βρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες για να τον δει. Αυτό έκανε και στις 2 Ιούλιου, όταν ο μηχανικός προσφέρθηκε να τη γυρίσει στο σπίτι της μιας και το αμάξι της ήταν για άλλη μια φορά στο γκαράζ του.

Οι περιστάσεις τους έφεραν μόνους στο σπίτι της Έιμι και σύντομα βρέθηκαν γυμνοί στο δωμάτιό της, έχοντας την πρώτη τους ερωτική επαφή. Ο Τζόι ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά κι εκείνη μαθήτρια μόλις 16 ετών. Για τους επόμενους μήνες, το παράνομο ζευγάρι θα συναντιόταν σε απομονωμένα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης…

Ο έρωτας, η εκμετάλλευση και το τελεσίγραφο

Εκείνος εκμυστηρευόταν στην ανήλικη μνηστή του τις δυσκολίες του γάμου του και το πόσο δυστυχισμένος ήταν που ζούσε με μια γυναίκα που δεν αγαπούσε, κερδίζοντας σιγά σιγά την εμπιστοσύνη της. Κι έτσι άρχισε και η Έιμι να του εξομολογείται τα καθέκαστα της ζωής της, καθώς η σχέση βάθαινε και δεν ήταν πια μόνο σεξ.

Του είπε λοιπόν πόσο άσχημα πήγαινε στο σχολείο, πόσο δεν τα έβρισκε με τους φίλους της, πόσο τσακωνόταν με τους γονείς της, βρίσκοντας στον εραστή της καταφύγιο από τις εφηβικές δυσκολίες. Τον Αύγουστο του 1991, έχοντας χάσει τη δουλειά του ποδαριού που έκανε και σε μεγάλη ανάγκη για χρήματα, καθώς άλλος ένας ομηρικός καυγάς με τους γονείς της την είχαν αποκλείσει από το χαρτζιλίκι, ο Τζόι έριξε πονηρά την ιδέα να γίνει συνοδός κυρίων σε τοπικό πρακτορείο.

Ήταν τέτοιο το πάθος της Έιμι για τον Τζόι που ακολουθούσε πιστά ό,τι συμβουλή της έδινε ο καλός της και δεν υποπτεύτηκε φυσικά τίποτα. Θα έβγαζε εξάλλου το χαρτζιλίκι της και θα ήταν ανεξάρτητη από τους γονείς που δεν την καταλάβαιναν. Η Έιμι έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, αγοράζοντας λίγο αργότερα δικό της βομβητή ώστε να την καλούν απευθείας οι πελάτες της, πετώντας έξω το πρακτορείο συνοδών. Όσο για εκείνον, την προμήθευε με πελάτες-φίλους του.

Μέσα σε έναν μήνα, η Έιμι έβγαζε πια καλά λεφτά, αν και η απότομη ενηλικίωση την έκανε να σκέφτεται πια σαν ενήλικη γυναίκα: διεκδικούσε την αποκλειστικότητα στον σύντροφό της και δεν ήθελε να τον μοιράζεται με τη σύζυγό του. Μέχρι τον Νοέμβριο, η εμμονή της με τον Τζόι και η ζήλεια της για τη Μέρι Τζο είχαν γιγαντωθεί, όταν και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Δίνει έτσι τελεσίγραφο στον ερωτικό της παρτενέρ: ή εμένα ή τη σύζυγό σου. Ο Τζόι επέλεξε τη νόμιμη γυναίκα του και το ειδύλλιο έληξε άδοξα. Προδομένη και ακόμα ερωτευμένη, βρίσκει παρηγοριά σε άλλες αντρικές αγκαλιές και κάποια στιγμή κάνει απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες της, αν και τα τραύματά της κρίθηκαν επιφανειακά. Όταν ανέρρωσε, προσπάθησε να τα ξεχάσει όλα και να επιστρέψει στην προ Τζόι ζωή της, ως μια κανονική έφηβη…

Η Έιμι αποφασίζει να ξεφορτωθεί τη Μέρι Τζο

Η Έιμι είχε πλέον νέο σύντροφο, τον συνιδιοκτήτη του τοπικού γυμναστηρίου όπου πήγαινε, αν και τον Ιανουάριο του 1992 τα ξαναβρήκε με τον Τζόι, τον μεγάλο της έρωτα. Ο Τζόι δεν είχε εξάλλου κανένα πρόβλημα με την απασχόλησή της, ενώ οι άλλοι εραστές της «κλοτσούσαν» στην ιδέα της πορνείας, είχε όμως θέμα με τον νέο της φίλο, καθώς ήθελε την αποκλειστικότητα. Η Έιμι τον άφησε να πιστεύει ότι χώρισε από τον φίλο της, ο οποίος δεν ήταν σημαντικός του έλεγε για κείνη, διεκδικώντας ωστόσο πιο επιτακτικά κι εκείνη την αποκλειστικότητα στη ζωή του Τζόι. Ήθελε τη γυναίκα του εκτός κάδρου και ήταν αποφασισμένη πια να κάνει τα πάντα για να το πετύχει!

Στις 13 Μαΐου 1992, έναν χρόνο μετά την πρώτη γνωριμία τους, η Έιμι πήρε την οριστική απόφαση να ξεπαστρέψει τη σύζυγο ώστε να ζήσει ευτυχισμένη με τον άντρα της καρδιάς της. Μέσω ενός φίλου βρήκε ένα πιστόλι και λίγες μέρες αργότερα εξομολογήθηκε το φονικό της σχέδιο στον Τζόι, ο οποίος, κατά τους δικούς της ισχυρισμούς, όχι μόνο συμφώνησε αλλά τις έδωσε και ένα σωρό κατατοπιστικές πληροφορίες για το πώς να πυροβολήσει τη γυναίκα του. Στις 15 Μαΐου, ο Τζόι επικοινώνησε μαζί της για να μάθει αν είχε προμηθευτεί το όπλο, αν και ο ίδιος αρνιόταν πάντα σθεναρά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η οδύσσεια της Μέρι Τζο

Στις 19 Μαΐου, αυτή και ο φιλαράκος της αντικατέστησαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους με αυτές που είχε ήδη κλέψει η Έιμι και στις 11:30 το πρωί οι δυο τους ήταν έξω από το σπίτι της Μέρι Τζο. Αφού συνομίλησαν για λίγο στο κατώφλι της εξώπορτας, η Έιμι χτύπησε την άτυχη γυναίκα με το πιστόλι, ρίχνοντάς τη στο έδαφος. Και τότε την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι.

Κανείς δεν πίστεψε πως θα τη γλίτωνε η τραγική σύζυγος, καθώς όλα ήταν εναντίον της. Παρά την πολύωρη εγχείρηση και τη σταθεροποίηση της κατάστασής της, οι γιατροί την είχαν σχεδόν ξεγραμμένη, καθώς η σφαίρα παρέμενε πάντα σφηνωμένη στο κρανίο της. Και ήταν μάλιστα ο Τζόι αυτός που κάρφωσε την Έιμι και τον συνεργό της, υπαινισσόμενος στην αστυνομία ότι ίσως να είχαν σχέση με τη δολοφονική απόπειρα! Η γραμμή που ακολούθησε ήταν η εξής: είχε συμβουλεύσει λέει την Έιμι να μην ξεπληρώσει τα χρέη του φίλου του σε εμπόρους ναρκωτικών κι εκείνος, όταν το έμαθε, έψαξε εκδίκηση στρεφόμενος κατά της οικογένειάς του. Αν και οι ντετέκτιβ δεν το έφαγαν έτσι αμάσητο αυτό και σύντομα ο σύζυγος ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους…

Η γέννηση της «Λολίτας του Λονγκ Άιλαντ»

Στις 20 Μαΐου, η απατημένη και πυροβολημένη σύζυγος ανέκτησε τις αισθήσεις της και έδωσε στην αστυνομία το πλήρες χρονικό της υπόθεσης. Ο Τζόι, φοβούμενος τις εξελίξεις, επιβεβαίωσε το όνομα της Έιμι Φίσερ, την οποία αναγνώρισε αμέσως η Μέρι Τζο στη φωτογραφία που της έδειξαν οι Αρχές. Η κοπέλα ήταν όμως εξαφανισμένη και επιστρατεύτηκε και πάλι ο Τζόι να επικοινωνήσει μαζί της, ο οποίος συγκατατέθηκε απρόθυμα. Την επόμενη μέρα η αστυνομία συνέλαβε την έφηβη στο σπίτι της και ο Τύπος τρελάθηκε!

Η ανήλικη επίδοξη δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ο πυροβολισμός ήταν ατύχημα, πως το όπλο εκπυρσοκρότησε άθελά της όταν χτύπησε τη Μέρι Τζο στο κεφάλι. Ξέροντας ότι ο Τζόι είχε στραφεί εναντίον της, ισχυρίστηκε ότι ήταν εκείνος που της είχε δώσει το περίστροφο και πως διατηρούσαν εξωσυζυγικό δεσμό εδώ και έναν χρόνο. Κατηγορίες που αρνήθηκε φυσικά ο μπερμπάντης σύζυγος.

Στις 29 Μαΐου, η Έιμι δήλωσε αθώα στην κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και τα Μέσα πήραν φωτιά: ο σκανδαλοθηρικός Τύπος της κόλλησε το παρατσούκλι «Λολίτα του Λονγκ Άιλαντ» και επιστράτευσε όποιον τη γνώριζε, είτε ως σχολιαρόπαιδο είτε ως call girl, σε συνεντεύξεις που σκοπό είχαν να πλήξουν ό,τι της είχε απομείνει σε επίπεδο αξιοπιστίας. Μέχρι και «ροζ» βίντεο ανέσυραν από πελάτες που την κινηματογράφησαν στα κρυφά στις περιπτύξεις τους!

Η εγγύηση ορίστηκε στα 2 εκατ. δολάρια, παραμένοντας η μεγαλύτερη που έχει ποτέ καταχωριστεί στα δικαστικά μητρώα του Λονγκ Άιλαντ, καθώς επρόκειτο για ένα «ανήθικο και διεφθαρμένο νυμφίδιο» που δεν άξιζε το έλεος κανενός. Έπειτα από δύο μήνες που έμεινε στο κρατητήριο, η εγγύησή της πληρώθηκε τελικά από την εταιρία παραγωγής KLM Productions, όταν η ανήλικη λολίτα συμφώνησε να της εκχωρήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ιστορίας της! Κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και αναγκαστικά σε κάθε πρωτοσέλιδο του νεοϋορκέζικου Τύπου, η Έιμι ήταν η νέα αγαπημένη των κουτσομπολίστικων εντύπων, που βάλθηκαν να κηλιδώσουν το όνομά της παρουσιάζοντάς τη ως ένα νυμφομανές κορίτσι που είχε παθιαστεί ακραία με τον φουκαρά τον παντρεμένο.

Ο εισαγγελέας της πρόσφερε τη μόνη δυνατή διέξοδο: να κατηγορήσει τον Τζόι και να εκτίσει ποινή φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια. Άλλο ένα βίντεο κυκλοφόρησε, όχι πορνογραφικού περιεχομένου αυτή τη φορά, αλλά εξίσου ανήθικο, καθώς την έδειχνε να λέει ότι σκόπευε να αγοράσει μια Ferrari με τα λεφτά που θα έβγαζε απ’ όλη αυτή την ξαφνική δημοσιότητα. Καταρρακωμένη, η Έιμι επιδίδεται σε νέα απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά σώζεται.

Τον Δεκέμβριο καταδικάστηκε τελικά σε κάθειρξη 15 ετών και ο συνεργός της έφαγε 6 μήνες επειδή της προμήθευσε το πιστόλι. Όσο για τον Τζόι, καταδικάστηκε το 1993 σε φυλάκιση 6 μηνών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Η Έιμι κατέθεσε εναντίον του και διηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα με κάθε λεπτομέρεια το παράνομο ειδύλλιο, μαγνητίζοντας για άλλη μια φορά Τύπο και κοινή γνώμη.

Νέα καριέρα μετά τη φυλακή

Η Έιμι βγήκε από τη φυλακή το 1999 έπειτα από 7 χρόνια ποινής, λόγω καλής διαγωγής αλλά και έπειτα από τις πιέσεις της Μέρι Τζο να αποφυλακιστεί η επίδοξη δολοφόνος της! Το 2003 παντρεύτηκε έναν τύπο που γνώρισε στο ίντερνετ, τον κατά 24 χρόνια μεγαλύτερό της Λούι Μπελέρα, ο οποίος της χάρισε τρία παιδιά.

Τώρα η πάλαι ποτέ λολίτα είναι αρθρογράφος στήλης της εφημερίδας «Long Island Press» και αποσπά μάλιστα και βραβείο για τη σοβαρή δημοσιογραφική δουλειά της από την Εταιρία Επαγγελματιών Δημοσιογράφων το 2004. Όσο για το βιβλίο που έγραψε («If I Knew Then») απαθανατίζοντας στο χαρτί την ιστορία της, έγινε αμέσως μπεστ-σέλερ.

Το 2006 συναντήθηκε στα τηλεοπτικά πλατό με τη Μέρι Τζέιν και την επόμενη χρονιά έκανε κοινή εμφάνιση με τον Τζόι Μπαταφουόκο.

Τον Μάιο του 2007 κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Έιμι είχε εγκαταλείψει τον άντρα της και ο Τζόι τη δική του σύντροφο (με τη σύζυγό του χώρισαν τελικά το 2003, έπειτα από 22 χρόνια γάμου) και σκέφτηκαν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο παλιό τους ειδύλλιο, παρουσιάζοντας μάλιστα το δικό τους ριάλιτι, αν και όλα ματαιώθηκαν τελικά αφού χώρισαν έπειτα από λίγες μέρες. Η Μέρι Τζο κυκλοφόρησε το δικό της βιβλίο την ίδια χρονιά, περιγράφοντας την περιπέτεια που έζησε άθελά της («Getting It Through My Thick Skull: Why I Stayed, What I Learned, and What Millions of People Involved with Sociopaths Need to Know») και ισχυριζόμενη ότι ο πραγματικός φταίχτης ήταν ο πρώην σύζυγός της και όχι η έφηβη λολίτα.

Η απατημένη σύζυγος συγχώρεσε μάλιστα την πέτρα του σκανδάλου, παρά τη δεκαετία που πέρασε με πλαστικές επεμβάσεις και ανείπωτους πόνους, εκφράζοντας τη λύπη της για τον άσχημο δρόμο που είχε πάρει η Έιμι, αν και η Φίσερ δεν αντιγύρισε την αβρότητα στη γυναίκα τη ζωή της οποίας σημάδεψε για πάντα: «Δεν αισθάνομαι καμιά συμπάθεια για τη Μέρι Τζο, την πολυεκατομμυριούχο», είπε το 2008, «το γεγονός ότι έχει μια σφαίρα στο κεφάλι δεν μου λέει τίποτα! Κι εγώ έχω σιλικόνη στο στήθος μου και δεν με ακούτε να διαμαρτύρομαι. Δεν νιώθει τη σφαίρα της όπως κι εγώ δεν νιώθω τη σιλικόνη μου».

Τον Οκτώβριο του 2007, η Έιμι τα ξαναβρήκε με τον σύζυγό της και λίγο αργότερα πούλησαν το ερασιτεχνικό sex tape τους, που έγινε φυσικά ανάρπαστο. Το 2009, η Έιμι εμφανίστηκε στην πρώτη της επαγγελματική δουλειά στη βιομηχανία του πορνό, με το όνομά της να φιγουράρει μάλιστα στον τίτλο της «ροζ» ταινίας («Amy Fisher: Totally Nude & Exposed»).

Πλέον κάνει μια δεύτερη καριέρα στην πορνογραφία…

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.