Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενιαίο βιβλίο για Γυμνάσιο και Λύκειο εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

8 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

βιβλια - παιδειαΤην υιοθέτηση ενιαίου βιβλίου σε κάθε βασικό μάθημα για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου εξετάζει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», η υιοθέτηση του ενιαίου εγχειριδίου μπορεί να συμβάλει στην αντικατάσταση της παπαγαλίας με τη «χαρά της γνώσης και της κατανόησης» και να γίνει το σχολείο «πολύπλευρα ελκυστικό».

Ο κ. Μπαλτάς λέει πως το βιβλίο θα καλύπτει τις βασικές έννοιες κάθε μαθήματος, μειώνοντας στο μέτρο του δυνατού την περίφημη «διδακτέα ύλη» και λαμβάνοντας υπόψη – ανάλογα με την ηλικία – τις προεκτάσεις και τις εφαρμογές στην καθημερινότητα.

Ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ακόμα πως σε διάστημα λίγων μηνών αναμένεται να είναι έτοιμο ένα πρώτο σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «που θα τεθεί σε πλατιά και συστηματική διαβούλευση πριν λάβει την τελική του μορφή».

skai

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2015 at 21:14 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply