Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συγκέντρωση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο Καρπερό Γρεβενών

7 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

pasy - ΠΑΣΥΤο Σάββατο 30 Μάη στο Δημαρχείο Καρπερού πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης,  ΠΑΣΥ, με ομιλητή το Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρο της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας.

Συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή Χασίων και Δεσκάτης. Ο  Ρίζος Μαρούδας παρουσίασε τους στόχους της ΠΑΣΥ. Αναφέρθηκε στην αντιαγροτική πολιτική διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ΚΑΠ, καθώς και στην εξοντωτική φορολογία που θα εφαρμοστεί από φέτος.

Στάθηκε στην ανάγκη της ανασυγκρότησης και οργάνωσης  του αγροτικού κινήματος, την  αναγκαιότητα να δημιουργηθούν μαζικοί και αγωνιστικοί αγροτικοί σύλλογοι παντού, απαραίτητος όρος για να δοθούν μάχες με καλύτερες προϋποθέσεις, να αντιμετωπισθεί η αντιλαϊκή επίθεση και να υπάρξουν κατακτήσεις.

Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός και συνέβαλε στη δημιουργία προσωρινής τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε το ρόλο να έρθει σε επαφή με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, για τη δημιουργία αγροτικού συλλόγου στο Δήμο Δεσκάτης, σε αγωνιστική κατεύθυνση,  με βάση το καταστατικό της ΠΑΣΥ .

Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση

This entry was posted on Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2015 at 22:43 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply