tounel-agapis-oukrania Ξεχωριστές τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα, έχουν το δικό τους χρώμα και

ατμόσφαιρα και αξίζει να τις βάλετε στο μελλοντικό ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα.

Από την Ιαπωνία μέχρι την Ιρλανδία και από την Ιορδανία μέχρι την Ουκρανία, κάποιοι προορισμοί υπόσχονται να σας χαρίσουν πανέμορφες εικόνες, με το φυσικό στοιχείο και τη διαφορετικότητά τους να προκαλούν αμέτρητα «κλικ» στις φωτογραφικές μηχανές κάθε τουρίστα.

Το Τούνελ της Αγάπης, Ουκρανία
Από την ονομασία του καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια ρομαντική τοποθεσία, κοντά στην κωμόπολη Kleven, η οποία έχει δημιουργηθεί με έναν πολύ περίεργο τρόπο. Το τρένο που περνάει από τις ράγες της περιοχής συνέβαλε στη διαμόρφωση των δέντρων, τα οποία έχουν πάρει έναν πολύ ξεχωριστό σχηματισμό, δημιουργώντας ένα κλειστό, φυσικό τούνελ. Ειδικά το καλοκαίρι, το τούνελ αυτό είναι ολάνθιστο, με έντονα χρώματα και τις ακτίνες του ήλιου να περνούν ανάμεσα από τα δέντρα. Φήμες λένε, μάλιστα, πως, αν η αγάπη κάποιου ζευγαριού είναι αληθινή και κάνουν μια ευχή μέσα στο τούνελ, θα βγει αληθινή.

Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia, Gansu, Κίνα
Χρειάστηκαν περίπου…24 εκατομμύρια χρόνια προκειμένου η Φύση να δημιουργήσει την κόκκινη αμμόπετρα και τα μέταλλα που οδήγησαν στους λόφους Zhangye Danxia. Το αποτέλεσμα προέκυψε με το πέρασμα των χρόνων, καθώς σχηματιζόταν το ένα στρώμα μετά το άλλο και σήμερα, τα ιδιαίτερα χρώματά του προκαλούν θαυμασμό σε όλους τους επισκέπτες του.

Τούνελ Λουλουδιών Wisteria, Ιαπωνία
Άλλο ένα τούνελ που απέχει πολύ από τα συνηθισμένα, το Τούνελ Λουλουδιών Wisteria βρίσκεται στο βοτανικό κήπο Kawachi Fuji Garden στο Kitakyushu της Ιαπωνίας και στο θέαμά του τα επιφωνήματα θαυμασμού δεν σταματούν εύκολα. Ο λόγος είναι ότι είναι καλυμμένο μεδιάφορα είδη του φυτού wisteria σε μοβ αποχρώσεις και μόνο όποιος περάσει μέσα του μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Τα φυτά, μάλιστα, μπορούν να ξεπεράσουν τα 18 μέτρα, κάνοντας τα…επιφωνήματα ακόμη πιο έντονα.

Giant’s Causeway, Antrim, Βόρεια Ιρλανδία
Στις ακτές της βόρειας Ιρλανδίας, η αξιοθαύμαστη περιοχή Giant’s Causeway αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας και αποδεικνύει περίτρανα ότι μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα προσφέρονται απλόχερα από τη Μητέρα Φύση. Το θέαμα που θα αντικρύσετε εκεί είναι αποτέλεσμα μιας αρχαίας ηφαιστειακής έκρηξης και ουσιαστικά πρόκειται για περίπου 40 χιλιάδες πολυγωνικές πέτρες από βασάλτη (ηφαιστειογενές πέτρωμα που σχηματίζεται από ταχεία ψύξη της λάβας) που εκτείνονται κατά μήκος της ακτής. Το γεγονός, μάλιστα, ότι το μέρος αποτελεί μιας από τις πιο δημοφιλείς εκδρομές της περιοχής, αποδεικνύει ακόμη περισσότερο τη μοναδικότητά του.

Πέτρα, Ιορδανία
Μια πόλη που είναι κυριολεκτικά λαξευμένη μέσα σε βράχο, η Πέτρα αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού. Βρίσκεται στην έρημο με τη Νεκρά Θάλασσα στα δυτικά της και την Ερυθρά στα νότια και παρ’ όλο που με το πέρασμα των χρόνων οι σχηματισμοί στους βράχους θεωρούνται πιο εύθραυστοι, η πόλη δεν παύει να αποκαλύπτει θρησκευτικές και πολιτικές δομές και τεχνουργήματα. Με την είσοδό του στην Πέτρα, ο επισκέπτης νιώθει σαν να μπαίνει σε άλλη διάσταση, μια διάσταση που τον συνοδεύει ακόμη κι όταν απομακρυνθεί από την περιοχή.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.