Έντονα ενοχλημένη η Λαγκάρντ για τη συγχώνευση δόσεων

TSIPRASΤους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενημερώνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή την ώρα που έχουν ενταθεί οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ώστε να υπάρξουν εκατέρωθεν νέες προτάσεις και να φτάσουν Ελλάδα και δανειστές σε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του πρωθυπουργού είναι να διαβεβαιώσει τους βουλευτές του κόμματός του που ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν πως δεν πρόκειται να δεχτεί μια δυσμενή συμφωνία, ενώ θα ανοίξει και τα “χαρτιά” του για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σε δήλωσή του χθες ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι “η δήθεν πετυχημένη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα κατέρρευσε χθες βράδυ” και ότι το “‘συνολικό κόστος Τσίπρα’ είναι πια τεράστιο, όχι μόνο σε ΦΠΑ, ρεύμα, ιδιωτικό τομέα κλπ, αλλά κυρίως σε αξιοπιστία”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε χθες από το Παρίσι την ελπίδα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τολμήσει τις επόμενες ώρες να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του και να προχωρήσει σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό.

Τα πυρά του στην κυβέρνηση έστρεψε χθες με δηλώσεις του και ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας πως όσα ελέχθησαν προεκλογικά ήταν ψευδή ή στην καλύτερη περίπτωση ψευδαισθήσεις.


Έντονα ενοχλημένη η Λαγκάρντ για τη συγχώνευση δόσεων

Για έντονη δυσφορία της Κριστίν Λαγκάρντ μετά την απόφαση της Ελλάδας να αναβάλλει την σημερινή πληρωμή προς το ΔΝΤ της προγραμματισμένης δόσης και να την μεταθέσει συσσωρευτικά με τις υπόλοιπες του Ιουνίου στο τέλος του μήνα κάνει λόγο ανώτατος αξιωματούχος του Ταμείου που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στον Μιχάλη Ιγνατίου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον η γενική διευθύντρια ένιωσε “πολύ άσχημα” με την εξέλιξη καθώς ήταν βέβαιη ότι η Αθήνα θα πληρώσει κατόπιν των διαβεβαιώσεων Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως η σκλήρυνση της στάσης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα συνεχίζεται και δεν οφείλεται σε αυτό το περιστατικό ενώ αμερικανικές πηγές έκαναν λόγο πως όταν έγινε η παρέμβαση των Αμερικανών στο Ταμείο για την Ελλάδα δεν υπήρξε αποτέλεσμα καθώς υπάρχει απόφαση ότι θα τηρούνται οι κανονισμοί και οι όροι που έχουν τεθεί.

Μέλος του ΔΣ του Ταμείου που έχει συνήθως υποστηρικτική στάση απέναντι στην Ελλάδα τόνιζε μάλιστα πως εντυπωσιάστηκε και ο ίδιος από την σκληρότηρα που επιδεικνύει τόσο η γενική διευθύντρια όσο οι άνθρωποί της που ασχολούνται με τη χώρα.

Το Ταμείο φαίνεται πως θέλει να επιτευχθεί συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους δίχως την συμμετοχή του ίδιου και επιθυμεί να εκδώσει μια υποστηρικτική μόνο ανακοίνωση, τονίζοντας τα σημεία συμφωνίας και διαφωνίας του.

Εκτιμά το ΔΝΤ ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα και εκεί εφόσον συμμετέχει θα θέσει ως πρώτο όρο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θέμα στο οποίο έκανε προς ώρας τακτική υποχώρηση.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.